• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Ченалова: България е наша майка, а не просeкиня. Ние трябва да се погрижим за нея

Ченалова: България е наша майка, а не просeкиня. Ние трябва да се погрижим за нея

ПП „Възраждане" винаги е виждала България като свободна, независима, обединена и благоденстваща. За да се случи това, България трябва да бъде управлявана от хора на честта, хора със сърца и висок морал.

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Румяна Ченалова, каза че приоритетът на партия „Възраждане" в тази кампания се определя от спецификата на ситуацията, в която се намира България. „На първо място влязохме в тежка енергийна и ценова криза, инфлация. От друга страна, вече два поредни парламента успяха достатъчно да разочароват българските граждани с липсата на законодателство, с нищоправене, вместо да вършат основната си работа.

Затова „Възраждане" ще положи максимални усилия да накара хората да гласуват, защото хората са отчаяни и от ситуацията, и от това, че може би няма кого да избират. Трябва да постигнем висока избирателна активност и да накараме хората да гласуват разумно и мъдро".

Присъединих се към „Възраждане", заради тяхната програма, тяхната идея за създаване на национална програма или национална доктрина, вижданията им за независимостта, необходимостта от суверенитет, позицията им по отношение на ЕС и НАТО, отговори Ченалова на въпрос на водещия защо е напуснала съдебната система и се е обърнала към политиката. „Възраждане вижда основният проблем и с демографската криза. Ние смятаме, че България трябва да предоговори някои основни договорености, които има с ЕС, защото не се проявява необходимата диференциация по отношение на страните-членки. България е най-бедната държава, но към нея се отправят всичките искания, както и към богатите държави. Според нас трябва сериозно да се предоговорят основни правила между всяка държава членка и ЕС, в частност и България".

Ние винаги сме заявявали, че в основата на всяка една криза стои човешкият фактор, обясни Ченалова. „Да си спомним как Сингапур реши проблема с корупцията - уволниха цялата полиция. Всичко трябва да тръгне от парламента. Имахме конкретно предложения в тази насока. Виждаме колко раздута е администрацията, колко неспособни хора работят в нея.
Ние предложихме създаването на Закон за почтеност, по силата на който, всеки който е в структурата на държавното управление да премине няколко теста - първо, за почтеност, тест за обща култура, тест за компетентност професионална и психологически текстове за възможност за работа в екип и т.н. Това ще даде възможност за изчистване на цялата администрация. И когато там застанат хора, които ще бъдат минали през тези тестове, ще можем да имаме очаквания да получим едно добро управление. Защото както и да предложим да се решат здравна, икономическа и т.н. кризи, нищо няма да направим, ако хората развиват престъпни практики. За нас в основата на всичко са хората".

Политическата криза е много сериозна, предполагам тя ще продължи, защото тя е последица от корупцията, некомпетентността, зависимостите, смята Ченалова. „Това доведе до модели на поведение, които всеки български гражданин, включително управляващите не се интересуваха от начините как да бъдат решени проблемите, а от това къде има свой човек, как ще вземе определени пари.

Битките за постове бяха по-важни от битката за България. На този етап няма как да отговорим с кого бихме се коалирали, защото става въпрос за идея." Възраждане" винаги е държала България да бъде суверена и независима и никога не би влязла в коалиция, която би преминала тази червена линия. Ние сме против това България да бъде колониална държава, ние искаме да създадем такова законодателство, което да даде възможност за самостоятелно развитие. „Възраждане", ако влезе в парламента, ще държи на това парламентът да работи и в този смисъл би могла да води разговори с други партии за създаване на определени законопроекти и определени цели."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

АСЕН ИЛИЕВ - ЧЕНАЛОВА ДА СЕ ОДЕРЕ ЖИВА!

17.10.2021 10:55:34

Анонимен

АСЕН ИЛИЕВ - КРАНТО ТЪПА, АЛИБИТО ТИ И ЛЕГЕНДАТА ЗА ВНЕДРЯВАНЕ НЕ ЗВУЧАТ ПРАВДОПОДОБНО :) ВЪРВИШ САМО ПРИ БУЛГАРАШКИТЕ ДЕБИЛИ :) ТАМ МОЖЕ ДА СЕ ВНЕДРИШ!

17.10.2021 00:45:29

Анонимен

АСЕН ИЛИЕВ - МИНАЛА СИ ПОКРАЙ ТОЯ. live.staticflickr. com /2857/9565069177_9c56ef3f55_b.jpg ПОДЪЛ СКОТ!

17.10.2021 00:14:07

Анонимен

АСЕН ИЛИЕВ - Е НАЛИ СКОТОВЕТЕ ГЛАСУВАХА 2-ТИ БЕ, СКОТ! МАЙКА ВИ ЩЕ Е В А ! И НА ВАС И НА МАЙКА ВИ Л АЙ Н А Р И Я !

17.10.2021 00:01:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.