• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ганев: „Газпром” се отнесе към България по безпардонен начин

Ганев: „Газпром” се отнесе към България по безпардонен начин

/КРОСС/ „Газпром” са променили условията, по които природният газ да се плаща в рубли и затова се спекулира, че редица държави ще приемат условията им. Така депутатът от „Демократична България” Георги Ганев коментира дали България също трябва да поиска от Европейската комисия тълкуване дали плащането на газ в рубли е нарушение на санкциите. Всички, които критикуват, пропускат един факт. След като България показа, че може да се справи без руския газ, руската страна промени пак условията. Условията, при които спряха газа за България и условията, които са в момента, са различни, посочи той.

Ганев коментира, че не би препоръчал страната ни да се върне към доставки от „Газпром”. Това е партньор, на който не може да се разчита за изпълнение на договори. „Газпром” се отнесе специално към България по изключително безпардонен начин, категоричен е депутатът от „Демократична България”.

Спреният газ според Ганев може да се окаже „замаскирана благословия”. Ние сме малък потребител и можем да се снабдяваме за собствените си нужди от предиханията на минаващите през България потоци, уточни той. И подчерта, че перспективата пред страната ни е да започне да се снабдява независимо с газ.

Относно цената на синьото гориво прогнозите са, че тя ще се нормализира до края на годината.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Калин

Който не може да се реализира професионално, се бута в политиката да многословничи!

24.05.2022 09:53:35

Анонимен

Скрийте се бре смешници. Не се ли притеснявате гьонсурати, че станахте за смях с вашите доводи. Ви сте клоуни в политическия цирк. Единствено по-добър от вас е този, който по професия е бил такъв и сега е в центъра на световните събития.

23.05.2022 10:00:30

Анонимен

А бе, тъп плондер от фашизоидна партия, толкова ли е трудно да се разбере, дори от глупаци като вас, че Русия не можеше да приема плащания по стария начин, понеже щатите им замразиха парите, което само по себе си е много по-голямо нарушение на каквито и да било условия. Старият начин на плащане водеше до това, че на практика Русия подаряваше газ. Защо не пищите, че щатите спъват доставките ви на газ от Русия. Другото са чисти манипулации и простотии. До момента и една цифра не сте дали за да се види съпоставката на доставки от Русия и от алтернативни източници. Всичкото е : ... ние ще... предприемат се мерки... увеличението няма да е драстично... ние сме солидарни. В същото време у нас инфлацията е два пъти по-висока отколкото в същата тази Европа на чиято помощ разчитате. Защо новите условия на плащане са приемливи за Германия и Италия, а? Вие сте тъпи парчета работещи за щатския интерес, продавайки моя, като не ме питате дали мога и искам да платя цената. Идиоти.

23.05.2022 09:26:44

Пфу

Аман от зомбирани евроатлантици!

23.05.2022 09:18:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.