• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Тонове дини в Любимец останаха на полето

Тонове дини в Любимец останаха на полето

/КРОСС/  За поредна година българските дини са по-скоро изключение по пазарите в страната. А в Любимец производителите са притеснени, че в края на сезона все още има продукция по полето.

„Пазарът е залят с дини от Гърция, Турция и Иран. Тя е по-евтина от нашата, затова българската липсва от пазара", каза производителят Стефан Колчев.

Изкупната цена в началото на сезона е била 40 стотинки. А сега, в края на сезона, производителите се надяват тя да се вдигне. Равносметката: загубите са по-големи от печалбата.

„Затова догодина българските производители ще са с 50% по-малко", смята Колчев.

Според него трябва да има земеделска партия, чиито представители да защитават българските производители.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това е масово употребяваната технология за съсипване на всичко, в това число и на земеделието ни. И никой няма да ви каже кой стои зад този мръсен процес, това е т.н. пазарна икономика. Ами като е пазарна икономика що не си купуваме изтребителите от тези, които ги предлагат най-евтино, що бе ИЗРОДИ платихме по 200 милиона за американски на чертеж, когато МИГ 29 се продаваха по за 15 милиона. Има ли по зверско доказателство, че сме КОЛОНИЯ, презряна американска колония, в която са ни нацвъкали и 4 военни бази и какво ли още не. Не Бойчето или Кирчо, не Радев,а Херо Мустафа свежда заповедите от началниците, а ние добитъка примляскваме щастливо, ОТВРАТ.

06.08.2022 17:18:42

Анонимен

Много просто търговската печалба е много по-важна от родното производство. По-евтината чуждестранна стока е показател на некадърността на нашенските управници.

06.08.2022 11:18:22

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.