• 04 Март 2024 |
 •  USD / BGN 1.8088
 •  GBP / BGN 2.2852
 •  CHF / BGN 2.0412
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 4°C

LG ELECTRONICS начертава курса си към бъдещето с нови организационни промени

LG ELECTRONICS начертава курса си към бъдещето с нови организационни промени

/КРОСС/ LG Electronics (LG) обяви организационни промени, предназначени да подготвят компанията за бъдещето. Промените се прилагат основно, за да ускорят бъдещите двигатели на растежа на компанията и да подобрят способността ѝ да създава отличителна стойност и изживяване за клиента.

Ключова част от прогресивната стратегия е установяването на Corporate Customer Experience (CX) Center, който ще се отчита директно на централата на LG. Той ще бъде ръководен от изпълнителен вицепрезидент Лий Чул-бае, който преди заемаше позицията на ръководител на Corporate Design Management Center. Главната роля на CX Center ще бъде да създаде безпроблемно и широкоспектърно потребителско изживяване. Той също така ще разработи стратегия и бизнес пътека за насърчаването на по-добри иновации за всеки етап от потребителското изживяване - от продуктовото планиране и обслужването на клиента, до бъдещите бизнес модели.

CX центърът ще включва и CX Strategy Division, който ще бъде натоварен с откриването и популяризирането на основните цели и задачи на цялата компания, както и с LSR Customer Research Center, преди Life Soft Research (LSR) Lab.

LG Platform Business Center ще играе нова роля в интегрирането и организирането на LG ThinQ услугите, които преди се разпределяха към корпоративната и бизнес централа. Създадена през юли 2021, Platform Business Center ръководи развиването на материали за общността от лоялни клиенти на LG, базирано на данни.. Занапред центърът ще се оглавява от вицепрезидента на LG Джунг Ки-хюн, който се присъедини към компанията през септември тази година. Джунг има забележителна кариера с позиции в eBay Корея и Google, като освен това е заемал позицията CEO на Meta Korea.

От 2023 и натам, LG ще продължи да се фокусира върху подобряването на управлението на веригата за доставки (SCM) и разширяването на своите вече силни възможности за цифрова трансформация (DX). За целта, Центърът за снабдяване и SCM Management центърът се преименуват на Global Operation Center, който ще функционира като Production Planning Division, трансфериран от Production Engineering Research Institute. Глобалният оперативен център ще създаде синергия между операциите на компанията - производство, закупуване и SCM - чрез промотиране на подобренията, базирани на DX технологии.

С цел да стимулира бъдещото нарастване чрез подобряване на организационната производителност, LG ще засили своята гъвкава системата за взимане на решения във всички четири бизнес звена.

Лиу Джае-чеол, ръководител на Home Appliance & Air Solution (H&A) Company, е повишен в президент, като признание за успеха му в подобряването на производителността и продуктовото портфолио на H&A. Експерт в своята сфера, Лиу е работил в множество сектори на бизнеса с уреди за дома на LG още от 1989, включително в R&D и производствения отдел.

Еун Сеок-хюн, ръководител на Vehicle component Solutions (VS) Company, е повишен във вицепрезидент. Под неговото ръководство, бизнесът на LG за решения за автомобилни компоненти достига оперативна стабилност с подобрена структура на печалбите и загубите, както и създава силно бизнес портфолио, включващо няколко ключови иновативни мобилни технологии.

Компаниите към H&A - "Living Appliance Business' и "Kitchen Appliance Business" ще станат съответно "Living Solution Business" и "Kitchen Solution Business". Преименуването е в съответствие с новия фокус на LG върху иновациите в потребителското изживяване и насочва към по-големия акцент на компанията върху разширяването на съдържанието и услугите.

Home Entertainment (HE) Company планира да повиши капацитета си за създаването на потребителска стойност чрез създаването на Indonesia Research и Development Division към HE R&D Lab Institute, което ще подобри сътрудничеството между задграничните R&D и производствени бази.

VS компанията цели да подсили своите възможности за закупуване, произвеждане и SCM, като създаде оперативна група, която управлява интегрираните дейности на бизнеса с компоненти за електрически автомобили.

Business Solutions (BS) Company създава нов EV Charger Business Division директно подчинен на компанията, за да ускори пълноценно развитието на бизнеса с решения за EV зареждане, който беше лансиран миналата година.

Всички промени влизат в сила от 1 декември, а повишенията - от първия ден на новата година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.