• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

УНСС и УниКредит Булбанк създават нова магистърска програма по „Количествени финанси“

УНСС и УниКредит Булбанк създават нова магистърска програма по „Количествени финанси“

/КРОСС/  УНСС и Уникредит Булбанк си сътрудничат за създаването на съвместна магистърска програма в едно от най-желаните и търсените направления във финансовата сфера - количествените финанси. Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и г-жа Теодора Петкова, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, подписаха рамковото споразумение за сътрудничество днес в зала „Тържествена" на УНСС.

В споразумението е записано, че с оглед осигуряване на по-тясна връзка между наука, образование и бизнес, двете страни ще си сътрудничат при уточняване на учебното съдържание и учебния план по програмата „Количествени финанси".
Разработената магистърска програма от катедра „Финанси" и катедра "Статистика и иконометрия" отговаря на най-новите тенденции в търсенето на добре подготвени финансови специалисти от работодателите и е в съответствие с водещите световни стандарти. Тя ще предложи практически ориентирано мултидисциплинарно обучение и изграждане на умения, знания и компетентности за извършване на количествен финансов анализ, съответстващ на променящата се и динамична финансова среда.
Специалността „Количествени финанси" се предлага в редица водещи университети в света като Baruch College, City University of New York, Princeton University, Columbia University, University of Washington, University of Strathclyde, UK, Glasgow.

УНСС ще е първият университет в България, който съвместно с УниКредит Булбанк ще реализира и предложи на студентите възможност да изучават тази магистърска програма.

За по-добрата практическа подготовка на студентите, експерти от УниКредит Булбанк ще се включат в обучението и ще предадат своя ценен опит.

„С подписване на това споразумение с УниКредит Булбанк си подаваме ръка и правим поредна стъпка към реализирането на един от най-важните за нашия университет приоритети, да отговорим на очакванията на бизнеса, с разкриване на съвременни, иновативни и търсени от работодателите специалности, които да изграждат подготвени и конкурентоспособни млади хора, бъдещите експерти във финансите и икономиката", коментира проф. Димитров.

„Анализът на данни е едно от уменията на бъдещето. Новата магистърска програма по „Количествени финанси" ще създава лидери в област, от която бизнесът има осъзната потребност, за да успява в дългосрочен план. Специалистите по управление на данни подобряват способността на компаниите да вземат адекватни решения в ситуации на безпрецедентни промени и чрез моделите от данни да предсказват бъдещи тенденции.
Радвам се да се завърна в УНСС, този път като представител на най-голямата банка у нас УниКредит Булбанк и да обединим усилия в подготовката на най-добрите експерти по количествени финанси на пазара", коментира Теодора Петкова, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Рамковото споразумение има за цел да осигури и по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място в офисите на УниКредит Булбанк, срещи с експерти, организиране на учебни и преддипломни стажове и практики. Предвижда се, студентите, които са се представили отлично по време на стажа, след одобрение от страна на банката и съгласно процедурата за подбор на персонал, да имат възможност за започване на работа.
Обучението по новата магистърска специалност „Количествени финанси" ще стартира от учебната 2021/2022 година.
Други заложени в рамковото споразумение дейности включват провеждане на публични лекции, научни форуми, мастер класове и други инициативи от взаимен интерес.
Координатор по споразумението от страна на УНСС е доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, заместник-ръководител на катедра „Финанси", а от страна на УниКредит Булбанк е Борислав Бангеев, главен риск директор и член на Управителния съвет на банката.
На подписването от страна на УНСС присъстваха зам.-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Цветана Стоянова и помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.