• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър Пулев бяха приветствани за приноса на България към Инициативата "Три морета"

Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър Пулев бяха приветствани за приноса на България към Инициативата "Три морета"

/КРОСС/ Министрите на електронното управление и иновациите Георги Тодоров и Александър Пулев бяха специално приветствани при откриването днес на Министерската среща по дигитална трансформация в Букурещ. Тя е в рамките на дейностите по подготовката на срещата на върха на Инициативата „Три морета“, която ще се проведе на 6 септември.

Министърът на изследванията, иновациите и цифровизацията на Румъния Себастиан Бурдужа  благодари специално на двамата си български колеги за активното участие и приноса на страната ни за развитието на Инициативата "Три морета". Бурдужа посочи, че усилията на региона в областта на цифровата трансформация трябва да се фокусират в три направления - визията, ресурсите и екипната работа на държавите членки. Той призова за споделяне на опита и проектите, на основата на таланта на хората и ресурсите на региона. Като приоритетни области на съвместната дейност бяха посочени киберсигурността, развитието на изкуствения интелект, по-широко прилагане на  блокчейн технологиите и споделянето на данни. Нашето бъдеще е резултат от стъпките, които предприемаме сега, обобщи министър Бурдужа. Приносът на българските министри и на българската държава като цяло бяха специално подчертани и от Алекс Шербан, директор на Атлантическия съвет на Румъния, домакин и съорганизатор на министерската среща в Букурещ.

 Днес министрите Пулев и Тодоров участват във формата "затворени врати", част от програмата на форума, а в късния следобед ще проведат двустранна среща с румънския си колега министър Бурдужа. В качеството си на министър, Александър Пулев е Национален координатор за България на Инициативата "Три морета".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.