• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Поставят диспенсъри с дезинфектант на възлови обществени места в Бургас

Поставят диспенсъри с дезинфектант на възлови обществени места в Бургас

/КРОСС/ Общинският кризисен щаб в Бургас взе решение да се поставят автоматични диспенсъри за осигуряване на дезинфекционна течност на входовете на големите магазини. Те ще бъдат закупени от Община Бургас, като устройствата вече са поръчани. Диспенсърите ще дадат възможност на всички клиенти да дезинфекцират ръцете си на влизане и излизане от търговския обект. Такъв модел вече работи на входа в административната сграда на Община Бургас, диспенсъри са осигурени на останалите публични учреждения в града.

"Правим го, защото масово хората не могат да се снабдят с дезинфектанти. Няма нито в аптечната мрежа, нито в търговските обекти достатъчно количества защитни маски и дезинфекционни материали. Ние сме длъжни да осигурим на нашите съграждани възможност да се дезинфекцират, особено тези, които излизат от домовете си, стриктно спазват изискванията на Националния кризисен щаб и най-честите им посещения са до хранителните магазини", заяви кметът Димитър Николов.

Той допълни: "В момента проучваме възможността да закупим по-големи количества диспенсъри, като Община Бургас се ангажира да осигурява течността. Търговските вериги трябва да имат отговорник, който да следи наличностите в техните контейнери, за да може винаги да бъдат пълни и да се ползват от гражданите", допълни Николов.

При осигуряването на по-големи количества диспенсъри ще се пристъпи към монтирането им на различни места в града, като пешеходни зони, паркове и автобусни спирки, но това допълнително ще бъде уточнено.

Община Бургас осигурява допълнително 17 жилища от резервния фонд за ползване по предписания на кризисния щаб за хора в карантина и ако е необходимо, за привличане на медицински специалисти от други населени места, за да може да бъдат обезпечени с жилищна площ.

Кметът Димитър Николов каза още, че прилаганите мерки в Бургас са може би най-строгите в цялата страна, като въведеното в общината ограничение за посещението на търговските обекти се налага и от Националния кризисен щаб.

В действие е организацията за осигуряване на логистична помощ. Извършват се доставки на храни и лекарства на възрастни хора, включително и на такива, които са под карантина. Увеличава сеп броят на хората, които доброволно се поставят под карантина, съобщиха още от Общинския кризисен щаб.

Осигурени са общински ромски медиатори за големите групи от ромско население, които се връщат от страни от Европейския съюз. Медиаторите ще разясняват мерките, въведени от Националния кризисен щаб.

Продължава изпълнението на графиците за дезинфекция на спортните площадки и улиците в Бургас. На гражданите се препоръчва да се въздържат от използването на общодостъпна инфраструктура и съоръжения, тъй като това е предпоставка за пренасяне на заразата.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.