• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом

/КРОСС/ Протестът пред Министерския съвет тази вечер ескалира около 22:30 ч.

Участници в демонстрацията започнаха да хвърлят бутилки, кенчета, димки и бомбичка по бившия Партиен дом, сега сграда на Народното събрание. В резултат бяха счупени стъклата на дясната врата откъм президентството.

Около сградата има плътен кордон от тежко въоръжени жандармеристи с шлемове и щитове.

Към вратите на Партийния дом продължават да се хвърлят камъни и бутилки. Засега няма данни за навлизане в сградата, тепърва ще се установява какви са материалните щети.

Протестиращите скандират "Еничари" и "Мафия". Друга група от граждани се опита да успокои напрежението с опит да разговаря с протестантите, хвърлящи бутилки и камъни.

При тях отидоха и организаторите на протеста - проф. Велислав Минеков и Арман Бабикян, които ги призоваха да се успокоят.

По неофициална информация от наши източници, някои от участниците в протеста са опитали да изкъртят павета от настилката пред Министерския съвет.

Малко след 22 ч. двама младежи се изкачиха по балкона на бившия Партиен дом, където разпънаха трансперант с надпис "Продава се", а събралото се множество протестиращи започна да ги аплодира.

В един момент обаче, трансперантът падна върху стълбите на сградата и няколко от протестиращите се опитаха да го вземат. Момчетата започнаха да слизат, а събралото се множество опита да ги защити от органите на реда.

Създалата се ситуация отключи вълната на напрежение и започна замерянето на фасадата с бутилки и камъни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

И входа да разбият и изхода да разбият,резултатът е няколко дни в ареста.Никакъв друг.

15.07.2020 07:19:48

Анонимен

Неосъщественият адвокат,призовавайки за национална стачка,не знае,че без синдикатите няма как да стане,а те се борят в момента за действащи работни места. Епидемията нанесе съкрушителен удар върху бизнеса и работещите във всички сфери и трябва да си луд,за да караш хората доброволно да преустановят работата си.

15.07.2020 07:16:17

ХОРА, БДЕТЕ!!!

Бойко Борисов изпитва неистов страх от служебен кабинет на президента Радев, ако подаде оставка. Знае какво може да се случи и за какво ще тракат белезници по върховете на властта, а както се вижда Румен Радев е решен да стигне до края при чистката на мафиотските формирования във властта. С Радев може да започне така желаната акция „чисти ръце „. Интересно е изявлението на американското посолство в България, което подкрепя протестите за върховенство на закона и независима съдебна власт. Ужасът на Борисов е още по – голям, след като е наясно, че е възможно да изгуби подкрепата и на ЕНП от Брюксел. Радев е най – голямата заплаха за Борисов и той го знае! Борисов е силовак и е свикнал с мутренско поведение. Да се обръща към нацията не му се получава, защото вече и простият е наясно, че не може да говори с просташки език. Румен Радев от своя страна, освен че е боец е и възпитан да взима бързи самостоятелни решения, има и дар слово и е учил да използва точните думи на точното място. Това е огромен проблем за настоящия премиер, а остави ли премиерския стол, президентът ще има достъп до изпълнителната власт. Така, че Борисов без бой няма да си тръгне от властта и прави вече всичко възможно да предизвика гражданска война.

15.07.2020 02:20:44

Claudia Klein

Здравейте и добре дошли в Spotlight Global Loan Services, казвам се Клаудия Клайн, аз съм кредитор, а също и консултант по заем. Имате нужда от остра финансова подкрепа? Имате ли нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | spotlightglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | и имате заем в акаунта си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги по заем по целия свят. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги (личен заем, бизнес заем и много други), предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от продукти за заем. Знаем, че получаването на легитимен заем винаги е бил огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение на него, много хора намират толкова трудно да получат заем от собствен капитал от местните си банки или други финансови институции поради високия интерес процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг / доход, нисък кредитен рейтинг или други причини. Няма повече чакане или стресиращи посещения в банката Услугата ни е достъпна 24 часа в денонощието - можете да получите заем и да завършите транзакциите си винаги и където ви е необходимо. Ние предоставяме 24 часа заемни услуги от световна класа. За запитвания / въпроси? - Изпратете имейл до | spotlightglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | & Получете отговор за миг. Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаете, че сте с малко пари в брой, просто просто ни пишете и ще получите заем. Вашата финансова свобода е във вашите ръце!

15.07.2020 01:24:48

Адвокат Хаджигенов

Стачна готовност. Започваме национална стачка! 14.07.2020 Започваме национална стачка! Молим всеки, който иска да се включи, да ни пише на имейл otrovnototrio@gmail.com. със следната информация: – Имена – Телефон и имейл за контакт – Населено място – Колко души и по какъв начин може да ангажира за стачни действия НИКОЛАЙ ХАДЖИГЕНОВ

15.07.2020 00:49:11

Анонимен

Бойко пак отгатнА - преди два дни казА че протестарите ше палят Партийнио дом! Как пък отгатнА!!!

15.07.2020 00:32:44

Анонимен

Е това не трябва да става! Провокаторите трябва да се разобличават навреме.

15.07.2020 00:29:05

Анонимен

След като мятат по Партийния дом е ясно, че това е провокация на мутрите, крепящи Боко Фашиста. Би трябвало да атакуват, макар и лумпени, МС на Дондуков 1. Видно е, че е провокация, бе КРОС....

15.07.2020 00:27:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.