• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Любомир Каримански: В момента е много необходимо българският бизнес да бъде подкрепен

Любомир Каримански: В момента е много необходимо българският бизнес да бъде подкрепен

/КРОСС/ Кандидатурата на Илиян Михов за управител на БНБ не е дискутирана сред управляващите и сред коалиционните партньори. Това каза Любомир Каримански - председател на Комисията по бюджет и финанси в НС, в предаването „Тази неделя" по бТВ.

Той посочи, че тепърва предстои приемането на процедурни правила за отделните кандидати - за БНБ или за Фискалния съвет, в пленарна зала и едва тогава започва да тече самата процедура. Въпреки това той определи Михов като потенциално добра кандидатура. Решението обаче трябва да бъде взето от коалиционните партньори. „Аз не съм в момента в НС или в управляващата коалиция, за да гоня някакви постове. Аз искам да постигна някакви резултати, от които да се възползват хората в страната. И сега си върша работата като председател на Комисията по бюджет и финанси", коментира Каримански по повод евентуална негова номинация за поста.

Бюджетът се предлага от Министерски съвет, а Комисията по бюджет и финанси трябва да съобрази разходите и философията на бюджета с отделните политики, залегнали в бюджета на правителството. „Ако имаме бюджет, в който се залага на капиталовите разходи, на инфраструктурата, е необходимо да се направят дълбоки реформи в много сектори, за да могат тези капиталови разходи да бъдат абсорбирани така, че да дадат ефект в следващите години", поясни той.

Реформи са необходими както в пенсионно-осигурителната система, така и в начина, по който ще работи българският бизнес. За това е нужна много сила, воля и кураж, подчерта той.

Той подчерта, че в момента е много необходимо българският бизнес да бъде подкрепен и да се създаде инструментариум, чрез който да може капиталово да бъде устойчив. „Този бюджет има амбицията да го направи. Друг е въпросът дали ще има възможността и потенциала да го направи", допълни Каримански.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.