• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

COVID-19 в Европа: Смъртността рязко е нараснала, мерките се затягат

 COVID-19 в Европа: Смъртността рязко е нараснала, мерките се затягат

/КРОСС/ Смъртните случаи от COVID-19 на дневна база в Европа са се увеличили с 40% в сравнение с миналата седмица, съобщи СЗО пред Би Би Си. Франция, Испания, Великобритания, Нидерландия и Русия имат най-много новозаразени за денонощие.

Броят на смъртните случаи в Австрия надхвърли хиляда. Правителството във Франция обсъжда по-строги мерки, включително разширяване на вечерния час, който е в сила в Париж и големите градове.

Тази вечер се очаква телевизионно обръщение на френския президент Макрон, което се тълкува като знак за предстоящи нови ограничения. Според френски медии не е изключено общонационално затваряне в по-мек вариант от полунощ в четвъртък.

"Промени всеки ден. Един път всички са засегнати, след това младите, на другия ден възрастните, децата... Не знаем накъде вървим. Лекарите и учените никога не са на едно мнение, чувстваме се малко загубени", каза Мари-Елен Гремийе- продавачка.

Източник на Ройтерс говори за забрана за напускане на домовете в някои райони през почивните дни, затваряне на магазини, които не са от първа необходимост и по-ранен вечерен час.

Италия регистрира 221 жертви за денонощие. Протести срещу новите ограничителни мерки прераснаха в сблъсъци с полицията в Торино и Милано. До безредици с участието на крайната десница се стигна и в Рим. Общественият гняв е насочен срещу затварянето в 18 часа на ресторанти, барове, фитнес- зали и кина.

"Защо не модернизирахте болниците, защо не назначихте медицински работници? Все чакате фонда за възстановяване, който ще дойде неизвестно кога. Само вас трябва да затворят", каза Даниеле Джанини - демонстрант.

Междувременно италианското правителство одобри пакет от мерки в подкрепа на бизнеса на обща стойност 5,4 милиарда евро. Той включва грантове, данъчни облекчения и допълнителни средства по схемите за временно освобождаване от работа.

Чешкото правителство ще поиска от парламента да удължи разширените му пълномощия до 3 -ти декември. От днес в страната е в сила вечерен час от 21 часа до 5 сутринта. Повечето магазини затварят в 20 часа, а в неделя ще работят само бензиностанции и аптеки. Чешката полиция контролира носенето на маски. Повечето нарушители се разминават само със забележка, но глобата е равностойността на 366 евро.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.