• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития на 3 март

Предстоящи събития на 3 март

/КРОСС/ Казанлък./връх Шипка.
От 11.10 часа на връх Шипка държавният глава Румен Радев ще отдаде почит пред паметта на българските опълченци и руските воини, загинали за свободата на България на връх Шипка. От 11.30 часа той ще приеме почетния строй, след което ще се проведе ритуалът по поднасяне на венци и цветя на площада с барелефите под върха.
***
София.
От 18.30 часа на пл. „Народно събрание" ще се състои тържествената заряпроверка по повод Националния празник на България. От 18.40 часа президентът Румен Радев ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.
***
София.
От 11.00 ч. вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в церемонията по издигане на националния флаг на Република България пред паметника на Незнайния воин и ще поднесе цветя пред Паметника на българския опълченец.
***
Габрово.
От 9.30 часа в църквата „Успение на Пресвета Богородица" председателят на парламента Цвета Караянчева ще присъства на панихида по повод 143- годишнината от Освобождението на България.
***
Казанлък./връх Шипка.
От 11.30 часа на връх Шипка председателят на Народното събрание ще отдаде почит пред паметта на героите, жертвали се за България.
***
София.
От 10.00 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще се състои панихида по повод 143-годишнината от Освобождението на България.
***
София.
От 11.00 часа пред Паметника на Незнайния воин ще се състои церемонията за издигане на националното знаме по повод 143-годишнината от Освобождението на България.
***
София.
От 11.00 часа председателят на Градския съвет на БСП - София Калоян Паргов заедно с членове на Градската организация и кандидати за народни представители от софийските листи на „БСП за България" ще поднесат цветя и венци пред Паметника на Цар Освободител. В 11.30 часа ще се поклонят и пред Паметника на българските опълченци.
***
София.
От 11.30 часа от патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще тръгне шествие с гайди на Национално движение „Хан Кубрат" по повод 143 години от Освобождението на България.
***
София.
От 12.00 часа пред Президентството ще се състои тържествена смяна на гвардейския караул.
***
София.
От 12.00 часа с излъчване в социалните мрежи, YouTube и сайта на сдружение „Азбукари" ще се проведе инициативата „Пробуждане с хоро".
***
Асеновград.
От 11.00 часа в храм „Свети Димитър" ще бъде отслужена панихида в памет на загиналите за Освобождението на България.
***
Асеновград.
От 11.00 часа на гроба на прапоршчик Вишняков ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя.
***
Асеновград.
От 11.30 часа пред НЧ „Родолюбие" ще се състои концерт на Музейната музикална школа. Слово ще произнесе кметът на Общината Христо Грудев.
***
Банкя.
От 10.00 часа 10.00 часа на Пешеходната зона в близост до парк „Ротонда" ще се проведе Алея на занаятите.
***
Бургас.
От 11.00 часа на площад „Атанас Сиреков" ще се проведе ритуал по издигане на националния, общинския и флага на ЕС по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Бургас.
От 11.15 часа пред паметната плоча на генерал Лермонтов на ул. „Лермонтов" № 15 и пред паметника на Руския лазарет в Приморски парк ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Бургас.
От 11.30 часа при Паметника на руските освободители бургаското православно духовенство ще отслужи заупокойна молитва за загиналите за Освобождението.
***
Бургас.
От 12.30 часа пред Културен дом на нефтохимика ще се състои концерт на ФТА „Никола Гинов" и Бургаски духов оркестър.
***
Бургас.
От 13.30 часа в Културен дом на нефтохимика ще бъде прожектиран първият български игрален филм „Под игото".
***
Бургас.
От 13.30 часа в акваторията на пристанище „Бургас" ще има демонстрационна гонка с участието на яхтклубовете „Порт Бургас" и „Черноморец Бургас".
***
Варна.
От 18.00 часа във Фестивалния и конгресен център Националното училище по изкуствата „Добри Христов" ще представи спектакъла „Магията на българската музика и танц".
***
Велико Търново.
От 10.30 часа пред сградата на Общината тържественото ще бъде издигнато българското национално знаме по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Велико Търново.
От 10.45 часа пред емблематичния паметник „Майка България" ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност към героите, посветили живота си в освободителната борба.
***
Велико Търново.
От 19.30 часа по случай Националния празник ще бъде излъчен аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".
***
Видин/с. Иново.
От 10.00 ч. пред паметника на румънските воини, загинали за Освобождението на Видин, зам.-кметът Десислава Тодорова ще поднесе венец по повод националния празник на
***
Видин.
От 10.00 ч. пред Спортна зала „Фестивална" Градският духов оркестър ще свири маршове, след което ще премине по ул. „Търговска" и ще се отправи към пл. „Бдинци", а за 11.00 ч. са предвидени изпълнения на Ансамбъл за народни песни и танци Дунав" народни песни и танци „Дунав".
***
Добрич.
От 9.00 часа във Военното гробище - музей ще се проведе Ден на отворените врати по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Добрич.
От 09.00 часа в храм „Св. Георги" ще се състоят панихида в памет на загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет.
***
Добрич.
От 10.00 часа от градинката пред църквата „Св. Георги" ще тръгне празнично шествие по повод 143 години от Освобождението на България, което ще се отправи към Мемориалния комплекс „Хан Аспарух".
***
Добрич.
От 10.30 часа на Мемориалния комплекс „Хан Аспарух" ще се състоят поклонение и военен ритуал за издигане на националното знаме на България, знамето на обединена Европа и знамето на град Добрич по случай Трети март.
***
Добрич.
От 12.00 часа на площад „Свобода" ще се състои празничен спектакъл с участието на Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа", четвъртокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий", седмокласници от СУ „Димитър Талев" и лауреати на V-я Областен конкурс рецитал „За да я има България".
***
Кубрат.
От 11.00 часа на площад „Възраждане" тържествено ще бъде издигнат националният флаг на България, слово за 3 март ще произнесе зам.-кметът Мирослав Йорданов, съставите при НЧ „Св. св. Кирил и Методий" ще изнесат празничен концерт, а от 20.00 часа ще се проведе тържествена заря.
***
Кюстендил.
От 11.00 часа на Арката на площад „Велбъжд" ще се състои церемония по издигане на националния трибагреник по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Ловеч.
От 10.00 часа в храм „Света Троица" ще бъде отслужена панихида за загиналите в борбата за Освобождението на България.
***
Ловеч.
От 10.30 часа на „Кървавия камък" в кв. „Дръстене" ще се състои поднасяне на венци и цветя по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Ловеч.
От 10.30 часа на Алеята на българо-руската дружба, Белия паметник, Черния паметник и паметника на Гложенеца в парк „Стратеш" ще се състои поднасяне на венци и цветя по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Ловеч.
От 11.00 часа пред паметника на Тодор Кирков ще се състои тържествен военен ритуал по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Пазарджик.
От 10.15 часа в храм „Света Богородица" ще бъде отслужен Благодарствен молебен по повод 143 години от Освобождението на България. От 10.30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметниците и паметните плочи на личностите, свързани с национално-освободителните борби
***
Пазарджик.
От 10.30 часа на площад „Константин Величков" ще започне празнична програма с изпълнения на духовата формация към Симфонично-оперетно дружество „Маестро Г. Атанасов" по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Пазарджик.
От 11.00 часа в центъра на града ще се състои ритуал по издигне националното знаме. Кметът на Общината Тодор Попов ще произнесе слово по повод 143 години от Освобождението.
***
Пловдив.
От 12.00 часа в парка зад хотел „Санкт Петербург" ще се проведе събрание на граждани, борещи се за спасяването на парка.
***
Разград.
От 11.30 часа на пл. „Възраждане" ще се проведе церемония по вдигане националния флаг на, Република България. Предвидени са празнична програма с участието на Капански ансамбъл и ритуал-поклонение пред паметта на загиналите за свободата на България - поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница и Войнишкия паметник.
***
Разград./ село Езерче.
От 12.00 часа на пл. „Възраждане" в село Езерче ще се проведе рокерско шествие „Паметта на поколенията".
***
Разград.
От 12.30 часа на пл. „Възраждане" ще се състои открит урок на Регионален исторически музей под надслов „Символи на паметта за Освобождението на Разград" с участието на деца от V клас от ОУ „Н. Й. Вапцаров".
***
Свищов.
От 10.30 часа в храма „Св. Троица" ще бъде отслужен благодарствен молебен за Освобождението на България.
***
Свищов.
От 11.00 часа на Паметника на Свободата ще има панихида и церемония по полагане на венци и цветя за загиналите за Освобождението на България.
***
Смолян.
От 10.00 часа в храм „Св. Никола" ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Смолян.
От 11.00 часа на площад „Възраждане" ще бъде приет почетният караул и ще се състои поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на борците за свобода и Паметника на ген. Пьотр Черевин.
***
Стара Загора.
От 9.00 часа в катедралния храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец" ще бъде отслужен Молебен за България по повод 143 години от Освобождението
на България.
***
Стара Загора.
От 10.00 часа на площада пред Общината ще се състои ритуал по издигане на националното знаме на Република България по повод 143 години от Освобождението.
***
Стара Загора.
От 10.30 часа на Паметник „Защитниците на Стара Загора", Мавзолей- костница „19 юлий 1877", Паметник на Трета опълченска дружина и подп. Калитин, Паметник на загиналите войни в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското
въстание ще се състои полагане на венци и цветя по повод 143 години от Освобождението.
***
Стара Загора.
От 11.00 часа на Мемориален комплекс „ Бранителите на Стара Загора" ще се състои ритуал по полагане на венци и цветя по повод 143 години от Освобождението.
***
Стара Загора.
От 11.00 часа в храм-паметника „Рождество Христово" Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Твърдица.
От 9.30 часа от пл. „Свобода" ще тръгне традиционният поход до връх Кутра по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Твърдица.
От 20.00 часа на пл. „Свобода" е предвидено поднасяне на цветя и заряпроверка по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Търговище.
От 9.30 часа в храм „Св. Иоан Рилски" ще бъде отслужен Молебен за благоденствието на българския народ.
***
Търговище.
От 9.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде отворена за посещения изложбата „Реликви на свободата".
***
Търговище.
От 9.30 часа на Паметника на българо-руската дружба ще се проведе инициативата „Движение с патриотично стихотворение".
***
Търговище.
От 11.00 часа пред Паметника на българо-руската дружба ще бъдат поднесени венци и цветя в памет на загиналите за Освобождението на България.
***
Търговище.
От 19.00 часа на пл. „Свобода" ще се състои празнична заря по повод 143 години от Освобождението на България.
***
Шумен.
От 10.00 часа в храм „Свето Вознесение Господне" ще бъде отслужена Заупокойна молитва за загиналите войни и опълченци за Освобождението на България и ще се състои молебен за здраве.
***
Шумен.
От 18.30 часа на площад „Кристал" ще се състои тържествена заря-проверка по повод 43 години от Освобождението на България.
***
Ямбол.
От 9.45 часа пред сградата на Общината ще бъде открита изложбата „Отечество, Завет, Признателност". Предвидени са празнична музикалнопоетична програма в изпълнение на Вокална група и Куклен театър „Светулка" при Общински детски комплекс - Ямбол и патриотични маршове и песни в изпълнение на Духов оркестър при Народно читалище
Съгласие 1862" Ямбол
***
Ямбол.
От 10.30 часа в центъра на града ще се проведе тържествен ритуал за издигане на националното знаме с участието на почетен караул от гарнизон Ямбол. Ще бъде отслужен и благодарствен молебен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.