• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната за 8 август 2022г.

Предстоящи събития в страната за 8 август 2022г.

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 до 17.00 часа, в офиса на Българската асоциация на пострадали при катастрофи в гр. Пловдив - ул. Евлоги Георгиев № 1, ет.2, оф.6, експерти ще направят безплатна индивидуална консултация на всички желаещи.

***
София.
От 10.00 часа в Министерството на външните работи ще се проведе пресконференция, на която министърът на външните работи Николай Милков ще представи своя екип и приоритетите пред МВнР в рамките на служебното правителство

***
София.
От 10.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще се срещне с участниците в строителството на Междусистемната газова връзка Гърция-България.

***
София.
От 11.00 часа прокурорската колегия на ВСС ще проведе заседание с една единствена точка в дневния ред, касаеща освобождаване на Мария Павлова от заеманата длъжност „следовател", завеждащ отдел 01 „Специализиран" в Национална следствена служба.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на МРРБ министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще има работна среща с представители на Камарата на строителите в България и на Българска браншова камара „Пътища".

***
София.
От 15.00 часа в сградата на МВР министър Иван Демерджиев ще представи екипа си и приоритетите в дейността на МВР

***
София.
От 15.30 часа в сградата на МРРБ министър Иван Шишков ще разговаря и с представители на Консултативния съвет на браншовите организации в областта на устройственото планиране, инвестиционното проектиране и строителството.

***
София.
От 20.30 часа световноизвестният оркестър на двореца Шьонбрун ще излезе на сцена пред катедралния храм „Свети Александър Невски". „Нощ под звездите с Виена Шьонбрун Оркестра" включва програма с популярни произведения на фамилия Щраус и техни съвременници, подбрани специално за българската публика. В продължение на два часа и половина 24 музиканти и двама солисти ще поведат публиката на музикално-историческа разходка във времената на прочутата династия и непреходното им наследство.

***
Варна.
От 10.00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведе заседание на постоянна комисия „Собственост и стопанство"

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Пленарна" на община Варна ще се проведе заседание на постоянна комисия „Транспорт".

***
Варна.
От 22.30 часа в кв. Аспарухово, рибарско селище "Карантината", ще се състои официалното закриване наQ-jazzfestival - Джаза на мадите.

***
Добрич.
От 7.30 до 17.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе
Летен детски център „Млади възрожденци". Събитието продължава до 12-ти август.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествена галерия - Добрич, ще се проведе Лятна работилница за въображение. Събитието продължава до 12-ти август.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Народно читалище „ Мевляна - 2012 г." ще се състои мероприятието
Денят „Ашуре" - Празник отправящ послания за мир, солидарност, разбирателство, състрадание, толерантност.

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе", фоайе на библиотеката ще бъде открита изложба „Моята несравнима Добруджа" - библиотечни документи по повод 90 години от рождението на Рада Въртунинска, добрички културен и обществен деятел /1932/. Събитието продължава до 12-ти август.

***
Русе.
От 16.30 часа случи в Кръглата зала на Община Русем военнослужещи от състава на флота ще бъдат наградени. Тогава ще бъде дадена и съвместна пресконференция. Предвижда се отличените от състава на военния ни флот да бъдат наградени с грамота от областния управител, както и с премия от кмета Милков.

***
Русе.
От 18.30 часа ще се проведе военен ритуал по повод 143 години от създаването на ВМС.
От 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на спектакъла „Вълни" на Представителния духов оркестър на ВМС. Събитието ще се проведе на площада пред сградата на Областна и Общинска администрация.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69 ще се проведе инициативата Арт работилничка „Сръчковци".

***
Стара Загора.
От 20.00 часа пред сградата на община Стара Загора ще се състои концерт на Дуо Адикт. Събитието е част от културния календар на Община Стара Загора, която организира специални концерти за любителите на музиката под надслов „Август е музика".

***
Шумен.
От 10.00 до 12.00 часа в детски отдел на РБ „Стилиян Чилингиров" ще се проведе Детска работилница за изкуство - Клуб „Млад полицай"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.