• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 28 февруари

Предстоящи събития на 28 февруари

/КРОСС/ София.
От 12.30 часа държавният глава Румен Радев ще се срещне на „Дондуков" 2 с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Черна гора Душко Маркович. След края на разговорите на министър-председателя Бойко Борисов с премиера на Черна гора Душко Маркович са предвидени изявления за медиите.
***
София.
От 11.50 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще разговаря с министър-председателя на Черна гора Душко Маркович.
***
София.
От 11.00 часа в Министерството на околната среда и водите ще се проведе среща на министър Емил Димитров с регионалните структури на МОСВ заради създалото се напрежение в системата.

***
София.
От 11 часа . кметът на София Йорданка Фандъкова ще посети метродепото в кв. „Обеля", за да види първите два модернизирани влака.

***
София.
От 11.00 часа в Главната дирекция „Национална полиция" ще се проведе брифинг във връзка с разкрито криминално престъпление на територията на ОДМВР-София.

***
София.
От 8.30 часа от паркинга на търговския център на ул. „Околовръстен път" 214 ще тръгне мото шествие за откриване на мото сезона за 2020 г.

***
София.
От 9.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Радослав Георгиев , Любомир Евстатиев, Петър Василев и Трайчо Трайков, обвинени за престъпление по служба.

***
София.
От 9.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Ганчев, Данаил Ганчев, Емилия Станоева, Ивайло Талев, Камелия Мирчева, Милко Димитров, Милко Талев, Тодор Симеонов, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" Негово светейшество Българския патриарх Неофит ще оглави тържествен благодарствен молебен по повод 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гроздан Токов, Иван Петров, Калоян Гендович, Емил Костадинов, Стефан Енчев, Виктория Кръстева, Александър Николов, Венцислав Йорданов, Милко Велков и Милчо Аврамов, обвинени за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Мусала" на Интер Експо Център в рамките на Архитектурно-строителната седмица ще се проведе представяне на съвременни архитектурни проекти, създадени от български архитекти.

***
София.
От 11.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Балабанов, Билян Киров и Любомира Иванова, обвинени за участие в организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на нова банкнота от 20 лева.

***
София.
От 13.00 часа в литературен клуб „Перото" ще се проведе пресконференция на тема „Съвременни постижения в лечението на острата лимфобластна левкемия и възможности за бърз достъп на пациентите до животоспасяващо лечение".

***
София.
От 13.30 часа 20-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Лазаров и Иван Николов, обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои премиерата на първия специализиран наръчник за България „Ситопечат. Основни стъпки в печатната технология" на Сдружение Феспа България.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен спектакълът „Танцуваме за България".

***
София.
От 19.00 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се играе представлението „Soft Things".

***
Асеновград.
В 14.30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се проведе открит урок за ученици на тема „150 г. от учредяването на българската екзархия".

***
Асеновград.
В 17.30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои откриване на изложба на Представително детско ателие „Пъстроцвет", озаглавена „Мила Родино, ти си земен рай".

***
Благоевград.
От 9.30 часа в зала „22- ри септември" ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Аулата на Югозападния университет „Неофит Рилски" (Учебен корпус №1) ще се проведе тържествена церемония за връчване на дипломите на абсолвентите от Филологическия факултет, дипломирани през 2019 година.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Централния пенсионерски клуб ще се проведе награждаването на победителите от турнира по шахмат за пенсионери.

***
Бургас
В 18 часа в галерия „Ателие Р" ще бъде открита обща изложба.

***
Бургас
От 17.00 часа в галерия "Георги Баев" ще бъде открита изложбата "Освобождение", посветена на 3 март - Национален празник на Република България.

***
Бургас.
От 19.00 часа във Военния клуб ще бъде представена театралната постановка „Приятна жена в лоша компания".

***
Бургас.
От 19.00 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" ще се проведе отворена лекция на доц. д-р Валентин Ирмов на тема „Информираност относно профилактиката на рака на маточната шийка".

***
Варна.
От 10.00 часа в катедралния храм „Успение Богородично" ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по случай 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Морски сговор" на Военноморския музей ще бъде открита изложбата „Знамена на свободата", посветена на 142-ата годишнина от Освобождението на България.

***
Варна.
От 11.00 часа на борда на кораба „USS ROSS" от състава на ВМС на САЩ ще се проведе пресконференция.

***
Варна.
От 18.00 часа в Народно читалище „Варненски будители" ще се проведе празнично честване по повод 150 години от учредяването на Българската екзархия.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в къщата-музей „Алеко Константинов" ще бъде открита изложба под надслов „Свободата и нейните герои. Признателни сме и помним!".

***
Видин.
От 10:00 ч., ще бъде извършена официална церемония „Първа копка" на Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване.

***
Видин.
От 10.00 ч. заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще бъде гост на тържество по случай Баба Марта в детска ясла "Слънчев кът". От 16.00 ч. - в детска градина "Арабела".

***
Враца.
От 18.00 часа в куклена зала на ДКТ ще бъде представена постановката „Пижо и Пенда".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 803 на РЗИ - Велико Търново ще се проведе брифинг, на който ще бъдат представени разпоредбите, свързани с ограничаване на разпространението на Коронавирус инфекцията в България.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Детска градина „Соня" ще се проведе открит урок на тема „Баба Марта и децата".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Детското отделение при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов" ще има тържество по повод 1 -ви март.

***
Велико Търново.
От 13.00 и 16.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Ние, врабчетата" - детска постановка на Драматичен театър - Търговище.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа от кв. „Бузлуджа" /западен вход на СУ „Вела Благоева"/ тръгва „Веломафия #2" - любителска колоездачна обиколка на Велико Търново.


***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа на пл. „Георги Измирлиев", на Общинския пазар, на пл. „Атанас Буров", в района на Младежки дом, в района на парк „Пролет" и магазин „Макс Марк", на жп гарата и др. места в града ученици ще раздават мартеници, изработени от деца от детски и учебни заведения, от потребители на Дневния център за деца с увреждания, Дневния център за пълнолетни лица с увреждания и самодейци от читалищата в съставните селища.

***
Горна Оряховица.
От 16.30 часа в НЧ „Пробуда - 1904" кв. Калтинец започва„Да се засмее Баба Марта" - детски празник .

***
Добрич.
От 9.30 часа, от 10.30 часа и от 15.30 часа в Детска градина № 12, Детска градина № 26, Детска градина №20 ще бъдат представени куклените спектакли „Пролетни неволи".

***
Добрич.
От 10.30 часа в малката заседателна зала на Общината ще се проведе церемонията по награждаване на най-оригиналните мартеници от конкурса за изработка на мартеници от рециклирано материали.

***
Добрич.
От 15.30 часа ще бъде дадена пресконференция от областния управител Красимир Кирилов и секретаря на новосъздадения Областен координационен щаб д-р Светла Ангелова. Непосредствено преди пресконференцията ще бъде учреден Областен координационен щаб към Областния съвет по здравеопазване в Добрич.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои Вечер на настолните игри „Да общуваме реално, а не виртуално".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще бъде представен спектакълът „Две обиколки на парка".

***
Дупница.
От 10.00 часа ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Дупница.
От 11.00 часа пред сградата на Общински драматичен театър „Невена Коканова" ще се състои и благотворителен базар, на който ще бъдат предложени за продажба ръчно изработени сувенири.

***
Дупница.
От 18.00 часа в залата на Общински драматичен театър „Невена Коканова" ще се състои благотворителен концерт по повод Деня на самодееца.

***
Карлово.
От 18.30 часа по ул. „водопад" ще започне шествие в рамките на Нощта на маските.

***
Ловеч.
От 16.00 часа в изложбена зала „Покрит мост" Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата „Музеят ви кани на...".

***
Ловеч.
От 16.00 часа в Центъра за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс ще бъде представена изложба-конкурс „Мартеници".

***
Ловеч.
От 17.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се проведе обществено обсъждане на предложение за удостояване на Найден Ангелов и проф. д-р Николай Райнов със званието „Почетен гражданин на Ловеч".

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за кражба.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 9 на Районния съд ще се гледа делото срещу двама души, обвинени за трафик на хора с цел трафик на органи.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в църквата „Света Богородица" ще бъде отслужен молебен по повод 150-годишнината от учредяването на Българската екзархия. От 18.00 часа в Културен център „Тракарт" ще бъде открита изложбата „150 години Българска екзархия" с музикален поздрав на Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева".

***
Разлог.
От 13.00 часа в Районния съд ще се гледа делото срещу актьора Явор Бахаров за престъпления по чл. 343 б ал. 1 и ал.3 от НК.

***
Русе.
От 12.00 часа пред сградата на Военното окръжие ще се проведе ритуал по откриване на юбилейна плоча, посветена на 140-та годишнина от създаването на Военните окръжия в страната.

***
Русе.
От 13.30 часа в Зала 1 на Областната администрация ще се проведе кръгла маса, посветена на историята на военните окръжия в България.

***
Смолян.
От 9.30 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се проведе заседание във връзка с коронавируса и предприетите мерки за предотвратяване появата и разпространението му в страната и областта.

***
Смолян.
От 18.30 часа в читалище „Екзарх Стефан" ще се състои празнична програма, посветена на 3 март. В нея ще участват деца от ЦДГ „Детелина", ученици от ОУ, НУФИ и самодеен състав при читалището, който ще представи пиесата „Прошка".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк „Пети октомври" ще бъде открита изложба на мартенички изработени от деца от детски градини и училища в Стара Загора .

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Катедралния храм „Св. Николай" ще бъде отслужен тържествен благодарствен молебен по повод 150-годишнината от издаването на султанския ферман за учредяване на Българската екзархия.

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои изложба и награждаване на отличените в конкурса „Мартенички бели и червени, багрите отгде са взели...".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в района на бадминтон игрищата в парк „Митрополит Методий Кусев" символично ще бъдат засадени екзотични иглолистни фиданки по повод 125 години от залесяването на парка.

***
Стара Загора.
От 14.30 часа в Културен център „Стара Загора" ще се проведе официално награждаване на победителите от Националния конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър опера ще се състои първият симфоничен концерт от цикъла „Българските виртуози от световните сцени". Специален гост и участник в концерта е световно признатият български пианист Людмил Ангелов.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на Областната администрация ще се проведе разяснителна среща за запознаване на кметовете с мерките, които трябва да се предприемат за изпълнение на Плана за контрол и предотвратяване на разпространението на заболяването африканска чума по свинете и промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност.

***
Ямбол.
От 10.00 часа в заседателна зала в община Тунджа ще се проведе конференция на тема „Фолклорът и традициите на сцена".

***
Ямбол.
От 16.00 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов" ще бъде открита фотоизложбата „Очите на улицата".

***
Ямбол.
От 17.30 часа от сградата на Общината ще потегли карнавално шествие на кукери и маскирани под надслов „Фестивалът завладява града". То ще премине по маршрут: Община Ямбол - ул. „Г. С. Раковски" - пл. „Освобождение" - ул. „Цар Освободител" - моста на Градски парк - зала „Диана" - сцена зад зала „Диана".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.