• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната на 1 юни 2022 г.

 Предстоящи събития в страната на 1 юни 2022 г.

/КРОСС/  ***

Пловдив.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще посети Пловдив, където ще участва в откриването на XV Международно изложение „Хемус 2022 – отбрана, антитероризъм и сигурност“.

По-късно през деня, от 13.30 часа, в хотел „Маринела“ в София държавният глава ще участва в Международна конференция по пътна безопасност на тема „Визия Нула за Балканите“. Форумът се провежда под патронажа на държавния глава. В рамките на конференцията представители на централната и местната власт, както и български и чуждестранни експерти по пътна безопасност ще дискутират възможни съвместни действия за подобряване безопасността на движение по пътищата. Организатори на форума са Българската браншова асоциация „Пътна безопасност“ и Международната пътна федерация.

 

***

Враца.

От 21.00 часа във Враца президентът Румен Радев ще участва в честването на 146 години от подвига на поета и революционер Христо Ботев и неговата чета. Държавният глава ще произнесе слово по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, а на площад „Христо Ботев“ в града ще бъде проведена тържествена заря-проверка.

 

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе заседание.

 

***

София.

От 11.00 часа на „Ларгото“ министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков ще участва в празника по повод Международния ден на детето, организиран от Държавната агенция за закрила на детето под надслов „Нека всеки ден да е ден на детето“.

 

***

София.

Във връзка с 1 юни Международния ден на детето във военни формирования в различни гарнизони на страната ще се проведе Ден на отворени врати.

 

***

София.

От 11.00 часа в двора на БНР ще се проведе празник „Ние, децата в БНР“

 

***

София.

10.00- 12.30 часа на площад Славейков ще се проведе инициативата В Деня на детето - „Чети, играй и твори на площад Славейков“.

 

***

София.

От 11.00 часа под куполите на Ларгото Столична община съвместно с преподавателите и учениците от 143-то ОУ „Георги Бенковски“, под патронажа на Главния архитект на Столична община арх. Здравко Здравков ще изнесат концерт и благотворителна изложба базар на детски рисунки и макети „София- Град на бъдещето“.

 

***

София.

От 9.00 до 9.40 часа, в МОСВ, бул. „Княгиня Мария Луиза“ №22 заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и УНИЦЕФ България ще участва в представянето на международното изследване на изследователския център на УНИЦЕФ „Иноченти“ на тема „Места и пространства: Околната среда и благосъстоянието на децата

 

***

София.

От 7.00 часа в 76 ОДЗ „Сърничка“ (Сграда 2) по случай Международния ден на детето, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ обръща внимание на най-малките с интересна демонстрация.

 

***

София.

От 16.00 до 18.00 часа на територията на училище “Цар Симеон Велики” в с. Иваняне, ул. “Св. св. Кирил и Методий” 66 Тервел Пулев ще гостува на учениците и родителите в столичното училище “Цар Симеон Велики” на Деня на детето - 1 юни. Боксьорът ще се включи в спортните активности на специалния празник на училището под надслов “Мама, тати и аз”.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в Международният дом на учените ще бъде открита научната конференция „ТРАНСФОРМАЦИЯТА НА ЕВРОПА – СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ КОМПАС НА СВЕТА".

 

***

Видин.

От 10.00 часа пред БиблиоПощата официално ще открием „Лято с Библиотеката“ 2022 г.

 

***

Враца.

От 10.30 часа областният управител Стефан Красимиров ще се включи лично в НТП „По пътя на Ботевата чета от Козлодуй до Околчица“ под патронажа на Министър-председателя на Република България г-н Кирил Петков.

 

***

Калофер.

От 21.00 часа военнослужещи и военният духов оркестър от състава на 61-а механизирана бригада – Карлово ще участват в тържествената проверка (заря), с която ще бъде отбелязан Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 

***

Кюстендил.

От 16.30 часа в парка пред Обреден дом започва Детски празник, организиран от Община Кюстендил и Обединен детски комплекс Кюстендил, със съдействието на Областен информационен център Кюстендил; Национален земеделски музей - София, Областен съвет на БЧК - Кюстендил и Smarty Kids – Кюстендил. Програмата включва награждаване на лауреатите от конкурса „Кюстендил, това е моят град“, анимация и игри с награди, арт работилници и ателиета.

 

***

Кюстендил.

От 17:30 ч , в обновения парк пред Обреден дом – Кюстендил, Областен информационен център – Кюстендил ще проведе събитие на открито. Събитието се организира съвместно с Община Кюстендил, която предвижда развлекателна програма по повод 1-ви юни, Международен ден на детето. Експертите на Областен информационен център – Кюстендил ще бъдат на разположение на всички, които проявяват интерес и имат въпроси, свързани с актуалните и предстоящи възможности за европейско финансиране и с предвижданията за новия програмен период 2021-2027 г. Подготвени са информационни и рекламни материали.

 

***

Монтана.

От 18.00 часа в голямата зала на Младежкия дом ще се състои детски празник по повод 1-ви юни – Международния ден на детето

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа Министърът на отбраната Драгомир Заков ще открие международното изложение за отбранителни продукти „Хемус 2022”

 

***

Пловдив.

От 11.00 часа пред Виенския павилион в Цар Симеоновата градина ще се проведе детски празник, заедно с добрият приятел на децата мечока Прегръдко.

 

***

Стара Загора.

По случай 1 юни- Международен ден на детето, от 10:00 до 15:00 часа Втора Тунджанска бригада организира Ден на отворените врати.

 

***

Хасково.

От 11,00 часа - сцената в Градската градина – „Пеперудена магия“ – един вълшебен спектакъл на театър „Дани и Деси“ – подарък за всички деца, които обичат приказки, приключения и весели истории.

От 12,30 часа – „Островът на късмета“ – детско шоу с изненади и награди с любимите актьори Силвия Предова и Янко Митев. Елате да играем, да пеем, да се забавляваме заедно – малки, големи и много много големи деца!

От 17,00 часа – „Празник на Детето. Празник на мира!“ „Калиенте“ на живо от #Кенана

 

***

Хасково.

От 21.00 часа на пл. „Свобода“ в Хасково ще се състои тържествена заря-проверка, под патронажа на областния управител, по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

 

***

Ямбол.

От 11:00 часа клуб „Пейнтбол Ямбол – Paintball Legion“ ще изгради обезопасена зона за демонстрации срещу Лятното кино в Градския парк, в която безплатно ще представи играта пейнтбол на възрастни и деца над петгодишна възраст.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.