• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната на 20 септември 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 20 септември 2022 г.

/КРОСС/ ***

Севлиево.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще посети Севлиево, където ще участва в церемонията по разширяване на производствения капацитет на завода на "Хитачи Енерджи“ за модерно оборудване за високо напрежение

***

София.

От 09.30 часа в BAU Academy, бул. Цариградско шосе № 319 ще се проведе  семинар на тема: Състояние и предизвикателства пред пътната инфраструктура в България, организиран от  Българска браншова камара "Пътища".

***

София.

От 10.00 часа в Гранд Хотел София ще бъде представен проект "SHEERenov – Интегрирани услуги за жилищно обновяване“ – Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Столична община, Клийнтех България, Българо-австрийска консултантска компания, Българска фасилити мениджмънт асоциация, естонската компания EKYL и унгарската фирма GESB работиха активно по проект, свързан с разработването и представянето на интегрирани услуги за жилищно енергийно ефективно обновяване.

***

София.

От 11.00 часа зам.-кметът на Столичната община с ресор "Екология“ Десислава Билева ще провери дейностите по подмяна на отоплителни тела по проекта  "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столичната община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“, финансиран по ОП "Околна среда 2014-2020“.

***

София.

От 11.00 часа в клуб "Перото“ ще бъде представена нова платформа за комуникация между родители и деца под общото име "Нинджиро“.

***

София.

От 11.00 часа в хотел "Витоша" ще се проведе пресконференция на Национална Волейболна Лига (НВЛ) по повод партньорството й със спортната телевизия b1b.box.  От новия сезон първенствата "Ефбет Супер Волей", "Купа на България" и "Суперкупа на България" ще бъдат още по-достъпни за феновете на мъжкия волейбол у нас.

***

София.

От 11.00 часа в Антракт127 ,ул. "Г.С. Раковски“ № 127 ще се проведе пресконфернция   за представяне на резултатите от дейностите по проект "Дуално обучение в България“.

***

София.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на бившето ръководство на ВМЗ – Сопот, което категорично отхвърля изнесеното от служебния министър Никола Стоянов. Какви са фактите и реалното състояние на най-голямото държавно предприятие у нас.

***

София.

От 14.00 часа в сградата на МРРБ, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков ще даде пресконференция с министъра на икономиката Никола Стоянов на тема незаконното строителство на язовири.

***

София.

От 14.00 часа в конферентна зала "Едно“, хотел "Рила“, ул. "Цар Калоян“ №6, Сдружение "Ретина България“, Центърът за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ) и Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС)  организират  Кръгла маса с представителите на основните заинтересовани страни, формиращи и осъществяващи политиките за хората с редки болести в България или имащи отношение към тяхното състояние.

***

София.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА "Съюз на пенсионерите – 2004 обединени“ организира пресконференция и дискусия на тема "Актуални проблеми на пенсионерите в България".

***

София.

От 17.00 часа в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“  ще се състои  представянето на две книги, свързани с делото на Георги Стойков Раковски. Премиерата на фототипните издания "Прозрения за българите. Историография“ на Георги Раковски и "Раковски и балканските народи“ на проф. Веселин Трайков.

***

Благоевград.

От 18.00 часа в Градска Художествена галерия – Благоевград, ще бъде открита юбилейна обща изложба с творби, дело на благоевградските художници Ангелина Станчева и Румен Дешев ще бъде открита

***

Бургас.

От 09.30 часа в детска градина "Радост“, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас се включва в Европейската седмица на мобилността, съвместно с Областна дирекция на МВР - Бургас с посещение, беседа, игри с детски градини за пътната безопасност.

***

Варна.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА във Варна, на улица "Плиска“ 13 ще се проведе пресконфереция, която ще бъде представена идеята за създаване на Фестивална академия, като ще могат да се задават въпроси и на инициатора Любомир Кутин.

***

Видин.

От 09.00 часа в Заседателната зала на Общински съвет – Видин, ще се проведе заседание на Общинския съвет

***

Видин.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Лайънс клуб Видин. Те ще представят резултатите от приключилия двегодишен проект "България срещу диабета".

***

Видин.

От 10.00 часа на брега на река "Дунав“ в близост до Пристанище "Видин“ и спортен комплекс "Колодрум“  ще бъдат проведени дейности по спасяване на хора – пасажери в обърнал се кораб в Българския участък на реката.

От 11.00 часа на главен път Е-79 в близост до "Химремонт“ в Южна промишлена зона на гр. Видин  ще се проведат дейности по установяване, локализиране, обезопасяване и транспортиране на незаконно превозвани радиоактивни вещества.

***

Враца.

От 17.30 часа обща читалня на РБ "Христо Ботев" ще се състои шпредставяне книгата "Магията на говора в с.Зверино, Врачанско" на Ивана Захариева

***

Враца.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще се състои инициатиата "Гостилничарката" от Карло Голдони

***

Добрич.

От 10.00 часа министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще открие обновеното и разширено Спешно отделение на МБАЛ – Добрич

***

Добрич.

От 18.00 часа в Регионална библиотека "Дора Габе“ ще се проведе  концерт на Колегиум "Осанна“ по проект на Младежко сдружение България. "Невидими пространства и форми“, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата

***

Ловеч.

От 17.30 часа в Художествена галерия “Проф. Теофан Сокеров " - Ловеч, ул. "Доктор Васил Каракановски" 1, кв. "Вароша“, Ловеч,  ще бъде открита изложбата “Магията на българския килим“

***

Ловеч.

От 18.00 часа пред Ловчанско читалище "Наука – 1870“, Община Ловеч и федерация "Зелени Балкани“ организират провеждането на "Нощ на прилепите“.

***

Плевен.

От 16.00 часа в Пресклуба на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция с участието на Ивайло Атанасов – председател на НЧ "Съгласие 1869", Христо Павлов – директор на Симфониета Враца, проф. д-р Момчил Георгиев – преподавател в НМА "Панчо Владигеров", главен секретар на БАРОК, Стоян Буюклиев – студент. Поводът е началото на съвместен културен проект на НЧ "Съгласие 1869" и Симфониета Враца, подкрепен от НМА "Панчо Владигеров" и Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК), с който да се дава възможност за изява на млади таланти с бъдеще на голямата сцена. Част от проекта ще е концертът "Гласовете на бъдещето".

***

Пловдив.

От 18.00 часа в галерия "Капана", Пловдив (ул. "Райко Даскалов"№29) ще бъде открита изложбата "Различни пространства/ Different Spaces"

***

Русе.

От 11.00 часа в зала "Свети Георги“ на Областна администрация – Русе ще се проведе извънредно присъствено заседание на Общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация. То ще бъде водено от областния управител Анатоли Станев, а на него ще бъде разгледан  препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията по ВиК – Русе за 2023 година. Очакваната сума е от 25 000 лева, което представлява 35% от общия бюджет на организацията. През последните две години вноската е била в размер на 20 000 лева. Последното покачване на вноската бе от 15 000 на 20 000 лева през 2020-а. Евентуалното увеличение на бюджета ще подпомогне за изпълнението на дейностите на Асоциацията по ВиК спрямо закона за водите.

***

Сливен.

От 11.15 часа в Пресклубът на БТА ще се проведе пресконференция на Районна избирателна комисия - Сливен.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в  зала "Славейков“ , Община Стара Загора ще се проведе Национална научна конференция "Културно – просветна  и благотворителна дейност на Българската православна църква в периода от Освобождението до средата на XX в.“

***

Стара Загора.

От 18.00 часа във фоайе първи етаж, РБ "Захарий Княжески“, ще бъде открита изложба живопис на Десислава Борисова. С участието на квартет класическа музика.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър  ще се играе постановката "Суматоха“  от Йордан Радичков. Втора премиера.

***

Хасково.

От 11.30 часа в Областна администрация-Хасково ще бъде извършена доставка на печатите за СИК/ПСИК за предстоящие избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

***

Ямбол.

От 11:50 ч., деца от ОУ "Любен Каравелов“ в Ямбол ще демонстрират как да се предпазим от пътни травми чрез приложно колоездене и оказване на първа помощ. Демонстрацията ще се проведе на велоплощадката в кв. "Хале“. Събитието се провежда в рамките на Дните на безопасността на ROADPOL и Европейския ден без загинали на пътя.

По-рано, от 10:30 ч. в зала ПДП на БЧК-Ямбол, под мотото "Остани жив! Пази живота!“, е предвидена среща, в която ще участват представители на Община Ямбол, СБА, ЦСМП, ОД на МВР, сектор "Пътна полиция“, ОДК-Ямбол, РУО, РЗИ, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, корпоративни партньори и др.

 

ПРЕДИЗБОРНИ СЪБИТИЯ:

***

Кюстендил.

От 14.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на на гражданската квота от "Изправи се България"

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред магазин "БИЛЛА“ в кв. "Павлово“.

***

София.

От 9.00 до 14.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина в Градската градина пред Народен театър "Иван Вазов“.

***

София.

В 16.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на Лъвов мост, от страната на общинската администрация на район "Сердика“.

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Обеля“ на изхода към ж.к. "Обеля“.

София.

***

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на сцената до ресторант "Бъфало“ в ж.к. "Люлин“ (Кооперативния пазар).

***

Варна.

От 17.00 часа пред шатрата на Изправи се България на Севастопол, пред хотел Черно море в гр. Варна, лидерът на партията и водач на листата в гр. Варна, Мая Манолова ще даде брифинг.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.