• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната на 11 ноември 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 11 ноември 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 11.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков" президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 31-ата Българска антарктическа експедиция.

***

София.

От 11.00 часа в Националния дворец на децата, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще даде старт на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция на детето по време на събитието "Гаранция: #Щастливо детство".

***

София.

От 12.00 часа в Клуб'' Перото ‘'на НДК, ще се учреди инициативен комитет на Национална гражданска инициатива'' МАЙКИ СРЕЩУ ВОЙНАТА''.

***

София.

От 13.00 часа на Националната гребна база, язовир Панчарево.Министерството на земеделието и община "Панчарево" със съвместна инициатива за почистване на язовира в района

***

София.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще проведе среща на "Дондуков" 2 с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа".

***

София.

От 14.30 часа в Народното събрание. Продължаваме промяната" ще разговаря с национално представените работодателски организации във връзка с Бюджет 2023.

***

София.

От 15.00 часа в двор на храма "Св. вмчк. Мина" в района "Слатина" ще се проведе благотворителен концерт.

***

София.

От 18.00 часа в Чехословашкия клуб "Т.Г. Масарик" на ул. "Кракра" 15 в София, Чехословашкият клуб "Т. Г. Масарик" и Регионален исторически музей - Варна ще представят мобилната интерактивна изложба "Братя Шкорпил - пазители на историческата памет" и на книгата на Наталия Енева "Чувство за историчност" - сборник посветен на Карел и Хермин Шкорпил.

***

Благоевград.

От 14.30 часа, в зала "22- ри Септември", председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков, свика днес извънредно заседание на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград

***

Варна.

От 11.00 часа в Grand mall Варна ще бъде открит Националният музикален фестивал "Фолклорен изгрев"

***

Варна.

От 11.00 часа на адрес: гр. Варна, ул. "Генерал Колев" 92 /сградата на Курортно строителство/, асоциация "ЕНЕРДЖИ ще открие първата безплатна занималня за деца от Украйна - Център "ИНТЕГРИКО".

***

Варна.

От 18.00 часа в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" във Варна, ще бъде открита изложбата "Една фамилна история", която събира в мащабна експозиция три поколения артисти със свое знаково присъствие във визуалните изкуства в България - Юлий Минчев, Калина Тасева, Десислава Минчева и Сандро Арабян.

***

Добрич

До 18 ноември в Регионална библиотека "Дора Габе" - сектор Книгозаемане може да бъде разгледана витрина по повод 100 години от рождението на Кърт Вонегът, американски писател, романист и сатирик /1922 - 2007/

***

Добрич

От 17.30 до 20.30 часа във фоайето на Младежки център ще се проведе Вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално"

***

Кюстендил.

От 9.30 часа в черквата "Свети Мина" ще бъде отслужена Архиерейска света литургия.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа в клуба на БТА ще се състои пресконференция по проект "Заедно за социално предприемачество на местно ниво".

***

Кюстендил.

От 11.30 часа в двора на храм - паметник "Свети великомъченик Мина" ще бъде раздаден курбан.

***

Кюстендил.

От 12.00 часа пред сградата на болницата ще се състои мълчалив протест на здравните работници.

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в залата на читалище "Братство" ще бъде представена книгата "Среднощни откровения" - третата стихосбирка на младия поет Атанас Янев.

***

Сливен.

От 18.30 часа в зала "Сливен", двама световни артисти пристигат в Сливен, за да запознаят публиката с великото изкуство на камерната музика. Елегантното събитие се провежда с подкрепата на Община Сливен и Министерството на културата на Република България и е включено в 90-тия юбилеен сезон на Симфоничен Оркестър Сливен.

***

Стара Загора. / с. Преславен

От 17.00 часа във фоайето на читалище "Димитър Наумов" ще бъде открита изложба "Глътка изкуство". Експозицията е с картини на Виолина Славчева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Регионалната библиотека "Захарий Княжески" ще бъде представена книгата "Ръце за даване" от Йордан Пеев.

***

Шумен.

От 11.00 ч. в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на комисията по култура за избор на членове на Управителния съвет на Общински фонд "Култура".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.