• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Предстоящи събития в страната на 7 юли 2022 г.

Предстоящи събития в страната на 7 юли 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания.

***

София.

От 11.00 часа в централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде официалното представяне на фототипно издание „Празничен миней“ на  Божидар Подгоричанин – 1538 г.

***

София.

От 11.00 часа, в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН (ул. 15-ти ноември 1) ще бъдат представени най-новите постижения на Института по информационни и комуникационни технологии на БАН (ИИКТ-БАН) във връзка с компютърен синтез на българска реч, която трудно се различава от естествената реч.

***

София.

От 11.30 часа депутатите от Демократична България Мартин Димитров и Георги Hанев, и изпълнителният директор на Българската хранителна банка Цанка Милановаq ще дадат брифинг по повод измененията в ЗДДС, приети при актуализацията на бюджет 2022. Брифингът ще е в сградата на Народното събрание на мястото за пресконференции до Клуба на народния представител.

***

София.

От 12.00 часа, в Министерството на здравеопазването (конферентна зала, ет. 4) ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите за подобряване на детското и майчиното здраве, както и информация за изграждането на Национална детска болница.

***

София.

От 13.30 часа ще се състои пресконференция, на която председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия (АБАИ) Тодор Иванджиков от името на неговата компания International Aviation Services Ltd ще представи благотворителната кампания HANDS ACROSS THE SKIES. Тя е организирана съвместно с Българския червен кръст, другият наш член – авиокомпания GullivAir и партньори от Великобритания и Украйна.

***

София.

От 14.30 часа в зала Пресклуб в сградата на пл. „Княз Александър I” ще се проведе заседание на Комисията по туризъм.

***

София.

От 16.00 часа Изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет на левицата, в централата на партията на ул. “Позитано“ 20.

***

София.

От 16.00 часа в зала „Опал“ на хотел „Рамада“, гр. София Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, ще връчат наградата „Стоян Михайловски” за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело, изразявайки почит към името на създателя на химна „Върви, народе възродени….”

***

София.

От 20.00 часа на сцената Южен парк 2 зад музея „Земята и хората“ Детският хор на БНР ще започне лятото с концерт на открито в рамките на Sofia Summer Fest.

***

Варна.

От 11.30 часа ще се проведе заседание на ПК „Култура и духовно развитие“.

***

Казанлък.

От 10.30 часа в пресклуба а БТА ще се проведе пресконференция на актьора Веселин Плачков, временно изпълняващ длъжността директор на Общински театър "Любомир Кабакчиев" в Казанлък.

***

Пловдив.

От 18.00 часа в галерия "Капана" ще бъде открито второто издание на Международния младежки фестивал на акварела, организиран от Международно акварелно общество – България ( IWS - Bulgaria) с куратор Селма Тодорова.

***

Пловдив.

От 18.00 часа Дружество на пловдивските художници представя изложба на

Александър Христев в галерия "Пловдив" /ул. "Авксентий Велешки" 20/.

***

Русе.

От 11 ч. до 13 ч. в Пленарната зала на Община Русе ще се проведе информационна среща, насочена към потенциални бенефициенти по програмите за развитие на човешките ресурси представя възможностите на новия програмен период

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ 69 на гости ще бъдат експертите от РЗИ.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в зала „П. Р. Славейков“ на Общинска администрация ще се състои публично обсъждане на отчета за касово изпълнение на бюджета и на сметките за средствата от Европейския съюз на община Стара Загора за 2021 година

***

Шумен.

От 19.35 часа в музеен комплекс „Панчо Владигеров“ ще се проведе концерт „Лятна серенада“ на Симфониета Шумен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.