• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

За първи път в Ямбол ще има състезание по колоездене XCO Challenge 2022

За първи път в Ямбол ще има състезание по колоездене XCO Challenge 2022

/КРОСС/  На 20 и 21 август, събота и неделя, на новоизградените колоездачни трасета в Лесопарк „Боровец" ще се проведе първото по рода си за нашия град състезание по колоездене XCO Challenge 2022 в дисциплината „Кроскънтри Олимпик".Организатори на събитието, част от календара на Българската федерация по колоездене, са Община Ямбол и Спортен клуб „Райдърс Юнайтед".

Програмата на мероприятието започва на 20 август, събота, с оглед на трасето и свободна тренировка от 10:00 часа до 16:00 часа. Регистрацията за състезанието е от 16:00 часа до 18:00 часа.На следващия ден - 22 август, неделя, продължава регистрирането на допълнителни участници от 09:00 часа до 11:00 часа, а до 12:30 часа състезателите ще се подготвят за финалите, които започват в 13:00 часа. Церемоните по награждаването на призьорите ще се състои 30 минути след финала на последния състезател.

Категориите в състезанието ще бъдат: деца от 10 до 14 години; момичета и момчета от 15 до 16 години; девойки и юноши от 17 до 18 години; жени и мъже „Елит 19+"; мъже под 23 години; мъже ветерани.
Участието в дадена категория се определя според възрастта, която участникът навършва през 2022 година.

Категориите ще бъдат сформирани само при наличие на поне пет състезатели в категория. В случай че няма записани достатъчно състезатели за дадена категория, тя ще бъде приобщена към най-близката. Изключение прави само категорията за жените и юношите, където е необходимо да има минимум трима участници.За участие в състезанието не е необходима такса, но е задължително кандидатите да притежават валиден лиценз към Българската федерация по колоездене за дните на състезанието. Той може да бъде редовен годишен клубен, индивидуален, хоби лиценз или само за периода на събитието.

Повече подробности, ценоразпис и линк за онлайн издаване на лицензите ще откриете на: https://bgcf.bg/членство/цени/.Всеки състезател, който иска да участва в състезанието, е необходимо да използва следната защитна екипировка: каска, наколенки (задължителни за всички под 16 години), ръкавици, както и маска/очила. Всички участници ще бъдат проверявани преди старта на финалите за наличието за пълен комплект защитна екипировка и никой няма да бъде допуснат до трасетата без всичко необходимо.

Класираните на първо, второ и трето място колоездачи в отделните категории ще получат парични награди и подаръци, осигурени от Община Ямбол. Общият награден фонд е 3500 лева.За да се включи в състезанието, всеки състезател трябва да подпише декларация, с която да освободи от отговорност организаторите и спонсорите на събитието, поемайки отговорност за действията си и възможните последици. По време на регистрацията и получаването на стартови номера за всяко едно от състезанията ще има разпечатани такива декларации. Те ще бъдат изпратени и на всеки състезател след предварителната му онлайн регистрация на посоченият имейл за обратна връзка - contact@conceptcreative.org.

За непълнолетните лица, които искат да участват в състезанието, е задължително декларацията да бъде попълнена и подписана и от родител/настойник. В случай че по време на събитията на място не присъства родител/настойник, който да подпише декларацията пред организаторите, е необходимо тя да бъде предварително попълнена и заверена пред нотариус.

Всеки един колоездач е задължен да стартира с технически изправен велосипед.Важно е да се знае, че по трасето ще бъде определена зона, единствено в която състезател ще може да получи чужда помощ по време на събитието.Състезателите са задължени да спазват точно определения от организаторите времеви график и програма, както и часовете си за стартиране.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.