• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 22 септември 2020 г.

Предстоящи събития в страната за 22 септември 2020 г.

/КРОСС/ ***
Пловдив./село Бояджик.
От 10.30 часа в село Бояджик държавният глава Румен Радев ще поднесе цветя пред паметника на бащата на компютъра Джон Атанасов, чиито корени са от село Бояджик. В 11.20 часа на Паметника на Априлци президентът ще отдаде почит пред паметта на загиналите в Бояджишкото клане.
***
Пловдив
От 18.30 часа в зала „С.И.Л.А." президентът Румен Радев ще участва в официалното учредяване на фондация „Млади медици за България". След това президентът ще произнесе слово.
***
Велико Търново.
От 19.30 часа на площад „Цар Асен І" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще приеме почетния строй на ротите на Националния военен университет и ще произнесе тържествено слово по повод 112-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.
***
София.
От 12.00 часа пред сградата на президентската институция ще се състои смяна на почетния гвардейски караул.
***
София.
10.00 часа пред пилоните на НДК символично ще бъде открита инициативата „Живей Активно".
***
Асеновград.
От 11.30 часа пред Историческия музей ще се проведе празничен концерт по повод Деня на независимостта на България.
***
Бургас.
От 10.00 часа от пространството зад ОУ „Ал. Г. Коджакафалията" - кръстовището на бул. „Стефан Стамболов" с ул. „Цар Самуил" и ул. „Цар Симеон I", ще започне велошествие по отбелязване Световния ден без автомобили.
***
Бургас.
От 10.30 часа на пл. „Атанас Сиреков" ще започне ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас, както и празничен молебен за благоденствието на Независима България.
***
Бургас.
От 11.00 часа във Военен клуб - Бургас на ул. „Христо Ботев" 48 ще се проведе ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на 24-ти черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на Българската независимост.
***
Бургас.
От 11.30 часа на пл. "Св. св. Кирил и Методий" РИМ - Бургас, Историческа
експозиция представят "Оръжия на българската армия от периода на обявяване
на Независимостта на България.
***
Бургас.
От 18.00 часа в парка на комплекс „Славейков" ще започне празничен концерт
"112 години независима България". Участие ще вземат Александра Димитрова,
Лазар Налбантов, оркестър „Жарава", хор "Самодивски огън" при НЧ "Пенчо
Славейков 1983" с р-л Стойко Василев, танцов състав "Младост" с р-л
Маргарита Колева.
***
Велико Търново.
От 7.30 часа в храм „Св. 40 мъченици" Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий ще отслужи Празнична света Литургия.
***
Велико Търново.
От 9.00 часа в храм „Св. 40 мъченици" ще се състои водосвет и поръсване на бойното знаме на НВУ „Васил Левски" и на знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации.
***
Велико Търново.
От 10.30 часа на Архитектурно-музеен резерват „Царевец" ще се състои военен ритуал за издигане националното знаме на Република България. Предвидени са официални слова и празничен благослов.
***
Велико Търново.
От 11.00 часа на Архитектурно-музеен резерват „Царевец" ще се състои поднасяне на венци и цветя на Пирамидата на Независимостта. В 11.30 часа От „Царевец" ще потегли празнично шествие до паметник „Майка България", където ще се състои полагане на гирлянди на паметникас участието на военнияоркестър на НВУ „Васил Левски" и оркестъра на Националната гвардейска част.
***
Велико Търново.
От 12.00 часа на кръстовището пред Общината ще се състои тържествена церемония-спектакъл „Искри" на Националната гвардейска част и изпълнения на строеви хватки с оръжие от Представителна част на НВУ „Васил Левски".
***
Велико Търново.
От 19.00 часа на пл. „Цар Асен I" ще се проведе демонстрация на строеви умения от представителна част на Националния военен университет по повод 112 години от обявяването на Независимостта на България. От 19.30 часа ще се състои тържествена проверка, а в 20.15 часа ще бъде излъчен аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".
***
Велико Търново.
От 20.15 часа на площад „Цар Асен І" ще бъде представен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина". Предвидени са и празнични илюминации.
***
Видин.
От 11.00 часа на площад „Бдинци" Община Видин тържествено ще отбележи 112 години от обявяване на Независимостта на България.
***
Враца.
От 11.00 часа на площад „Христо Ботев" ще се проведе ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод Деня на българската независимост.
***
Добрич.
От 10.00 часа от началото на велоалеята в ж. к. „Рилци", Общински младежки
център „Захари Стоянов", кръстовището между бул. „Добруджа" и бул. „25-ти
септември" и от паметниците „Добротица" и „Хайдут Пейо" ще започне
извървяване на пешеходни маршрути в рамките на инициатива за насърчаване
на здравословен начин на живот.
***
Добрич./село Врачанци.
От 10.00 часа в село Врачанци ще се състои церемония за освещаване на храм
„Успение Богородично".
***
Ловеч.
От 11.00 часа на пл. „Тодор Кирков" в кв. „Вароша" ще се състои празничен концерт по повод 112 години от обявяването на Независимостта на България.
***
Разград.
От 10.30 часа на пл. „Възраждане" с поднасяне на венци и цветя ще започне тържествената програма за отбелязване на Деня на Независимостта.
***
Созопол.
От 10.30 часа пред сградата на Общината ще започне инициативата „Нестле за Живей Активно! 2020".
***
Стара Загора.
От 10.30 часа в парк „Александър Стамболийски" ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 112 години от обявяването на Независимостта на България.
***
Хасково.
От 11.00 часа на паметника на Незнайния войн на площад „Свобода" ще бъдат поднесени венци и цветя по повод Деня на Независимостта на България.
***
Шумен.
От 12.00 часа на откритата сцена на площад „Кристал" професионалният фолклорен ансамбъл „Странджа" ще изнесе празничен концерт по повод Деня на независимостта

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.