• 27 Окт 2020 |
 •  USD / BGN 1.6548
 •  GBP / BGN 2.1551
 •  CHF / BGN 1.8246
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София °C

Ученици правят мобилни приложения за „Европейска седмица на програмирането“

Ученици правят мобилни приложения за „Европейска седмица на програмирането“

/КРОСС/ Учениците от цялата страна могат да се включат в работилници за направата на мобилни приложение като част от инициативата „Европейска седмица на програмирането", която се провежда между 10 и 25 октомври във всички европейски страни. В школата могат да се организират събития в най-различни направления, с които да се отбелязва важността на изучаването на програмирането и развитието на творческото мислене в рамките.

Освен с направата на мобилни приложения, учениците могат да се включат в работилници, свързани с основи на програмирането, визуално/блоково програмиране, разработване на софтуер, забавни дейности по програмиране, дизайн на игри, разширена реалност, интернет на нещата, 3D печат, повишаване на мотивацията и осведомеността или други дейности свързани с дигиталната компетентност.

Всяко училище, което се включи в инициативата, може се регистрира работилниците както събития, които са специално организирани за тази инициатива, така и интересни теми и подходи, реализирани в учебни часове, които са част от задължителната, разширената или допълнителна подготовка, както и часове в извънкласни дейности. Като част от тази инициатива могат да се канят бивши ученици или родители, които да проведат беседа, демонстрация или семинар по горните теми, с цел да се засили мотивацията на учениците да изучават компютърни науки.

Учители, които преподават учебните предмети компютърно моделиране, информатика и информационни технологии също могат да регистрират свое събитие на сайта или да споделят своя вдъхновяваща история.Там могат да се представят добри практики по горните теми и от учителите, които преподават други учебни предмети, но използват по интересен начин информационни технологии..

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2020 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.