• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

За какво да внимаваме при избор на сайт за авточасти и аксесоари

За какво да внимаваме при избор на сайт за авточасти и аксесоари

/КРОСС/ Онлайн магазините за авточасти могат да бъдат разделени на 2 категории: компании, които купуват части от големи доставчици за поръчка, получена от клиент, и компании, които действат като юридическо лице със собствен склад за поне няколко хиляди резервни части. Когато избирате сайт за авточасти и аксесоари, експертите по продажбите препоръчват да обърнете внимание на следното:

Обърнете внимание на тези специфики
- Визуалният облик на сайта. Дизайнът, интерфейсът, ясната структура са ключови опорни фактори при избора на магазин, а добрите компании се грижат за тяхната "визия" в интернет.
- Подробен филтър, който ви позволява да изберете няколко популярни компонента за желания производител и други зададени характеристики за няколко секунди.
- Колкото по-голям е асортиментът в магазина, толкова по-надеждна е фирмата.
- Наличие на чат за комуникация, бърз отговор на заявката и/или телефон за връзка.
- Подходящ начин за плащане на стоката. Плащането в онлайн магазините най-често се извършва с банкова карта или с наложен платеж или плащане на куриера при получаване на стоката.
- Условия за доставка. Авточастта не е пица и едва ли ще бъде доставена за 1 час. Обикновено трябва да чакате част от 1 до 30 дни (например, резервна част с голям размер по поръчка). Средно доставката отнема не повече от 3-5 дни. Можете да получите пратката на посочения адрес или в офиса на фирмата, ако има такъв. Когато поръчвате част от друг град, попитайте предварително колко ще струва транспортирането й с транспортна фирма.
- Проследяване на поръчки. Удобно е, ако можете да проверите статуса на поръчката в реално време в „Личния акаунт" на магазина: от позиция „Приета" до „Закупена", „Изпратена", път на поръчката и т.н.
- Отзиви. Критерият е спорен, тъй като днес прегледите в интернет вече не са убедително доказателство за качество. Можете да ги купите, да поверите писането на служители, конкурентите могат да провеждат черен PR. Затова е по-добре да привлечете вниманието и опита на приятели.

Не забравяйте да отделите време за следните проверки
На уебсайтовете на надеждните магазини има данни, телефонни номера, юридически и пощенски адрес на онлайн магазина. Също така трябва да има данни за свойствата и мястото на производство на продукта, неговата цена и условията за закупуване, срока на експлоатация на резервната част, гаранционния срок и накрая процедурата за доставка.

Ако няма гаранция от производителя, трябва да обърнете внимание на предоставянето от онлайн магазина на собствен гаранционен срок за резервни части. Не всеки има такава политика, така че е по-добре да прекарате няколко допълнителни минути в търсене и да си осигурите защита от продавача. Затова ви препоръчваме да се насочите към доверени доставчици и специалисти при избора на авточасти.

Отговорността за избора на резервната част е на купувача и може да бъде трудно да се върне неправилно избрана част (особено със следи от опити за монтаж). Затова внимателно проверете частите за производствени дефекти преди пускане в експлоатация.

Разнообразието от възможности за избор и сходството на цените могат да бъдат предизвикателство. За да не попаднете на част с ниско качество, препоръчително е да спрете или на оригиналната част със сериен номер, гаранция на производителя, или да се консултирате със специалисти за правилния избор.

Основният недостатък на онлайн магазините е невъзможността за визуална оценка на качеството на авточастите. Това може да стане само при получаване. Всичко останало е само плюс - спестяване на време, разумна цена на компонентите, избор на части за всеки вкус и бюджет, скорост на обработка и изпълнение на поръчката, удобна доставка. А това само улеснява живота на автомобилния ентусиаст.

За да останете разочаровани, важно е да се доверявате само на изпитани във времето търговци. Например, може да използвате услугите на avtosklad.bg. Сайтът е с лесна навигация и разполага с богат асортимент, така че е малко вероятно да не откриете това, което търсите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.