• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Иван Ченчев: БСП е готова за изборите, проверихме структурите си през прекия избор

 Иван Ченчев: БСП е готова за изборите, проверихме структурите си през прекия избор

Мерките да гарантират честността на вота, за да се чувстват спокойно българските граждани

/КРОСС/ „Още преди президентът да обяви първата дата, ние казахме, че сме готови за изборите. Готови сме, защото си проверихме структурите - и през прекия избор, в постоянна връзка сме с тях. За нас 4 април е една приемлива дата". Това заяви народният представител от Парламентарната група на „БСП за България" Иван Ченчев по БТВ.
Депутатът е убеден, че хората в чужбина искат промяна: „Търсят с вота си да променят нещо. Най-важното е да се гарантират две неща - честността на вота, особено при ниското доверие на сегашната изборна система и да се гарантира здравето и живота на хората в условията на пандемия".
По повод нужните промени за предстоящите избори и какво ще се случи с карантинираните хора, социалистът смята, че управляващите са се забавили да дадат яснота как ще гласуват тези хора, а към момента на датата на изборите няма представа колко ще бъдат те.
Относно гласуване по пощата, Ченчев изрази мнението на левицата: „Ние искаме да се стимулира избирателната активност. Не може да се гарантира тайната на вота с гласуване на пощата, защото няма време да се избистри този процес".
Иван Ченчев смята, че  трябва да се мисли за ковид-секции и разкритикува, че по време на пресконференцията си вчера управляващите са казали, че ще отхвърлят всички предложения и мерки, свързани с промени в изборния процес. „ГЕРБ трябва да се съобрази с хората, а не със себе си", категоричен е той .
Народният представител акцентира върху това, че е нужно да се направи всичко в името на честността на вота - да се вземат такива мерки, в които да се чувстват спокойно българските граждани, когато упражняват правото си на вот. Той се изказа в полза на видеонаблюдението в изборния ден, отколкото изборите да бъдат „на тъмно".
Мястото на дебата по промените в изборните правила трябва да се случва в парламента, да има политически дебат - а не да се принизява ролята на Народното събрание: „Не мисля, че всичко, което прави ГЕРБ е меродавно. Оказва се, че има много грешки и всеки ден - гафове. ГЕРБ трябва да се научи да слуша и опозицията, и хората."
„БСП иска да избегне административния хаос, който може да се създаде по време на изборите", изрази загриженост депутатът от БСП Иван Ченчев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.