• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Жители на Черноморец се притесняват от провал на летния туристически сезон

Жители на Черноморец се притесняват от провал на летния туристически сезон

/КРОСС/ Жители на Черноморец са притеснени от провал на летния туристически сезон. Според тях кейовете на новото рибарско пристанище спират притока на свежа вода.

Месеци преди новия туристически сезон, местните се опитват да привлекат вниманието на държавата с писмо до трима министри и настояване за спешни мерки. Рибарското пристанище в Черноморец беше открито през есента на 2016 г., а в изграждането му са инвестирани близо 10 млн. лева. Хората в морското градче обаче разказват, че от тогава започнали проблемите им.

„След построяването на пристанището в Черноморец ние вече нямаме плажна ивица. Мястото е заблатено. На пролет е просто неузнаваемо”, казва Калина Парашкевова-, която е жител на морския град.

Пясъкът, всичко замина на кино. Ние се срамуваме да даваме под наем квартири, защото нямаме плаж. Ей това всичкото е жаби, жабуняк”, обяснява друга жителка на Черноморец - Дойка Иванова.

Промяната на морските течения довела и до ерозия на брега, твърдят местните. Рибарите са доволни от пристанището, защото лодките им са предпазени от бурните ветрове, но и те забелязали промяната в брега. От Общинския съвет в Созопол изпратили писма за спешни действия до министрите на транспорта, околната среда и водите и земеделието.

„Буквално зов за помощ. Да видим по какъв начин с тяхна помощ, помощта от държавата, този проблем може по някакъв начин да бъде разрешен. Защото това наистина коства основния поминък на черноморци. Това е туризмът”, казва председателят на Общинския съвет в Созопол Георги Пинелов.

 

***Сн. Нова тв

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.