• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Захарова: Пресата в Украйна отприщи информационна война срещу Червения кръст

Захарова: Пресата в Украйна отприщи информационна война срещу Червения кръст

/КРОСС/ Пресата на Украйна отприщи информационна война срещу Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) и неговите служители, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава ТАСС.

„В украинската преса се разрази цяла информационна война срещу Червения кръст и неговите служители. Сега в медиите и социалните мрежи, контролирани от Киев, има призиви за прекратяване на подпомагането на хуманитарни посредници, за спиране на вноските в организацията. Идват заплахи за „подвеждане под отговорност на Червения кръст“, написа тя в канала си в „Телеграм“.

Според Захарова официален Киев не харесва неутралния подход на МКЧК към ситуацията в Украйна. „Киев не харесва на първо място неутралитета на хуманитаристите. Това е разбираемо, той не се нуждае от помощта на хората, а от агресия пред камерите. Дори терминологията, установена от Женевските конвенции, не подхожда на украинците и точно това е езикът, който МКЧК използва в изявленията си за Украйна“, допълва Захарова.

Захарова твърди, че украинските политици критикуват Червения кръст във връзка с неотдавнашното посещение на ръководителя на МКЧК Петер Маурер в Москва. "Киевските политици остро протестираха срещу работата на МКЧК и по-специално срещу неотдавнашното посещение на президента на Червения кръст Петер Маурер в Москва. Заместник министър-председателят на Украйна Ирина Верещук каза, че Червеният кръст, "меко казано, не изглежда добре в очите на международната общност“, написа тя.

В неделя, 17 април, украинският външен министър Дмитрий Кулеба каза, че Киев има основателни причини да се оплаква от дейността на МКЧК в страната по време на военния конфликт, но също така отбеляза „добри работни отношения с Червения кръст“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.