• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Калоян Паргов: 9 май 1945 г. Величествен ден. Ден на победата

Калоян Паргов: 9 май 1945 г. Величествен ден. Ден на победата

/КРОСС/ 9 май 1945 г. Величествен ден. Ден на победата. Над нацизма. Над една престъпна, човеконенавистна, расистка идеология, осъдила половината човечество на изтребление, това публикува политикът на страницата си във фейсбук.

Историята не може да бъде зачеркната или подменена.

Корените на обединена демократична Европа са антифашистки. В тази антифашистка борба дадоха животите си и десетки хиляди българи.

Девети май е ден за почит и преклонение пред тях и пред всички загинали по бойните полета, в нацистките концлагери, в Съпротивата...

Девети май днес за нас е ден-обещание. Ден-клетва пред паметта на всички онези 60 милиона отнети животи, че няма да позволим фашизмът, това всемирно зло, отново да безчинства в Европа.

...
Этот День Победы
Это праздник
С сединою на висках
Это радость
Со слезами на глазах...

***

Честит Ден на победата! Честит Ден на Европа! Честит празник!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

наистина ли сте мисирки

Няма ли да напишете за подвизите на Първа и Втора българска армия в боевете с фашистите, за скъпите жертви дадени от нашия народ, за да се постигне победата ? Забранено ли е да се пише за това днес? Само за англичанци, френци и хамериканци ще четем днес?

09.05.2022 12:05:21

и ние сме дали за победата над нацизма

По време на участието на България в окончателния разгром на хитлеристка Германия (1944 – 1945) е командир на Първа българска армия. Под негово командване тя достига най-далечния рубеж на българската войска – Австрийските Алпи. На 8 май 1945 в Клагенфурт генерал-лейтенант Стойчев подписва споразумение за демаркация с командващия Пети корпус от Осма британска армия ген. Чарлз Кейтли.

09.05.2022 12:00:58

Кой е той?

Някоя медия няма ли да напише на този ден статия за ГЕРОЯ на България генерал ВЛАДИМИР СТОЙЧЕВ, царският генерал ,който е марширувал на парада на победата на Червения площад в Москва. Неудобно ли ви е, страх ли ви е мисирки, да не ви се скарат от козяшкото пасище?

09.05.2022 11:49:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.