• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Демерджиев: Държавата направи всичко възможно изборите да бъдат честни

Демерджиев: Държавата направи всичко възможно изборите да бъдат честни

/КРОСС/ Скандалът с машините за гласуване не е грешка, той е целенасочена стратегия, замислена, планирана и реализирана. Целят се две неща - да се отблъснат хората от изборния процес и да се даде възможност за преброяване на ръка, което е показало своите недостатъци в годините. Това каза министърът на правосъдието Иван Демерджиев в предаването „Седмицата" на Дарик радио. Той подчерта, че ангажимент на ЦИК е да гарантира провеждането на честни избори. „Държавата в лицето на изпълнителната власт направи всичко възможност да убеди хората, че изборите ще бъдат честни. Не знам какво наложи да се променят правилата", коментира министърът.

Демерджиев посочи, че с разработения от служебното правителство вариант на Плана за възстановяване и устойчивост, ще се даде по-дълготрайна перспектива пред правосъдната реформа. По думите му правителството се е опитало да реши проблеми, натрупани с годините. „Предвидихме няколко много важни неща. Едното е до 2026 г. да се въведе пълноценно функциониращо електронно правосъдие. Дадени са много пари за това, но какви са резултатите?", попита правосъдният министър. „Част от мерките за контрола за дейността на главния прокурор и неговите заместници са нови, търсехме точни механизми, които да проработят. Надяваме се, че заложеното от нас ще даде обективна възможност за контролиране на главния прокурор. Предвидено е и голямо разширяване на обхвата на съдебния контрол", допълни той. По думите му активно се работи по проблемите за натовареността в правосъдната система, командироването на магистрати и конкурсите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.