• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Български дизайнери разработват иновативен ученически чин

Български дизайнери разработват иновативен ученически чин

/КРОСС/ Български специалисти разработват умен ученически чин. Иновацията, която цели да отговори на съвременните потребности на учениците и да им донесе удобство, е по инициатива на сдружение Български Мебелен Клъстър и е част от проекта „Иновативни заедно“.

Ивета Атанасова е интериорен дизайнер, който работи по проекта. Тя споделя: „Разработването на чина мина през много етапи. Проведохме проучване, за да идентифицираме съвременните нужди и проблеми на учениците.  За да отговорим на потребностите на образованието през 2022 година, трябваше да сме сигурни, че чинът ще бъде пригоден за мобилни устройства, телефони и таблети, които все повече навлизат в образователната система.“

Дизайнът на чина позволява да бъде използван в различни конфигурации и видът му да бъде променян според нуждите на учениците. Чинът има обособен слот за удобно поставяне на таблет в изправено положение или в хоризонтална позиция. По този начин устройството ще може да се използва като поле за рисуване, писане и гледане. В единия край на чина е предвидено място за поставяне на учебници и тетрадки, така че да бъдат под ръка. В другия край е вграден разклонител за USB портове, чрез който ще може да се зареждат дигиталните устройства, които в днешни дни са неизменна част от образователния процес.

Проектът „Иновативни заедно“ има за цел да насърчи иновационната дейност на Български Мебелен Клъстър, който обединява широк спектър от български производители на мебели, интериорни студиа, проджект мениджмънт компании и образователни институции. Проектът се осъществява с финансовата помощ на Европейския Съюз и Европейския Фонд за регионално развитие по Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност”, процедура Развитие на иновационни клъстери.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.