• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Петър Чобанов за чакалнята на еврозоната: Възможни са и фалити на банки, и затварянето им

Петър Чобанов за чакалнята на еврозоната: Възможни са и фалити на банки, и затварянето им

/КРОСС/ Протестите в последните няколко дни ми напомнят за протестите през 2013 година, но повече ми напомнят за протестите от февруари 2013 година, тъй като виждате, че те се разпространяват из цялата страна и не се заключват само тук около жълтите павета. В следващите дни аз очаквам протестите да се разширяват и като територия, и като брой хора, които участват в тях. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Петър Чобанов, бивш министър на финансите в кабинета на Пламен Орешарски. ДПС е в опозиция, но това дали и къде ще бъде позиционирана - на площада или по някакъв друг начин политически ще изрази своята воля, е решение на ръководството на партията и на самата партия, допълни той. Според Чобанов едва ли това Народно събрание вече има енергията да излъчи ново правителство и едва ли едно ново правителство в рамките на този парламент би удоволетворило хората, които в момента протестират.

Според бившият финансов министър колко е добра новина и колко е рисковано за България влизането ни в този момент в механизма ERM 2, предстои да се види. Дотук можем да кажем, че гуверньора на БНБ и финансовия министър положиха много усилия и постигнаха тази следваща стъпка в посока нашето присъединяване. В момента обаче искаме да влезем в една еврозона, която е раздирана от конфликти, която в момента и самия еврокомисар Джентилони казва, че е заплашена от разпад. Банковия съюз също крие своите рискове - там ще имаме едно преформатиране на банковия пазар в Европа, вероятно и на банковия пазар в България, така че ще видим как ще се развият тези процеси, коментира Чобанов. Дано успеем да извлечем и позитива от цялата тази работа, който може да се заключи в това да ни повишат кредитния рейтинг, допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.