• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

ЕС смекчава още правилата си за държавните помощи

ЕС смекчава още правилата си за държавните помощи

/КРОСС/Брюксел отново временно смекчи правилата си за държавните помощи и разреши на страните членки при строго определени правила да рекапитализират предприятията си, които са изпаднали в затруднено положение заради кризата с новия коронавирус, предаде АФП.

Тези нови разпоредби се публикуват на фона на дискусиите в Германия за частична национализация на най-голямата авиокомпания в Европа Луфтханза (Lufthansa). Правителството обяви, че ще й отпусне 9 милиарда евро, за да избегне фалит, към който я тласнаха мерките за овладяването на разпространението на новия коронавирус.
ADVERTISING

Франция вече получи разрешение да подкрепи Ер Франс (Air France) със 7 милиарда евро.

В средата на март Европейската комисия обяви първата поредица от мерки и обеща да прояви по-голяма гъвкавост по въпроса с държавните помощи, за да съдейства за смекчаване на удара върху икономиката, нанесен от карантинните мерки, припомня АФП.

В петък вечерта Европейската комисия представи дълъг списък с условия, които трябва да се изпълнят, за да може дадена държава да получи разрешение да подкрепи национална компания чрез придобиване на дял от капитала й, чрез изкупуване на акции или пък чрез увеличаване на капитала.

Сред тези условия са забрана да се изплащат дивиденти или да се дават бонуси на мениджърите на засегнатите компании.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

COVID 19 – СВЕТОВНА КОНСПИРАЦИЯ! ОСТРА КРИТИКА НА КАТОЛИЧЕСКИТЕ ЕПИСКОПИ ПО СВЕТА ЗА МЕРКИТЕ, СВЪРЗАНИ С КОРОНАВИРУСА 09.09.2020 Днес редица от най-големите западни издания публикуват материали за това, че голяма група влиятелни католически епископи, между които германският кардинал Герхард Лудвиг Мюлер са се подписали под послание на католическата църква, изготвено на много чужди езици, в което се казва, че се създава безконтролно световно правителство. Въведените мерки за ограничаване на коронакризата били световна конспирация, имаща за цел за дълъг период от време да ограничи човешките права. Те предупреждават вярващите, че има сили заинтересовани да всяват паника сред населението. Изразявало се и силно съмнение за действителната опасност от заразяване с KOVID 19. Това послание в обем от три страници било изготвено по инициатива по бившия папски посланик в САЩ ерцбишоф Карло Мариа Вигано и подписано още от кардинала на Хонг Конг Цен Цекиун, от редица други видни католически духовници, както и от световноизвестни лекари, журналисти и адвокати. Документът бил подкрепен и от префектът по служенето на католическите свещеници кардинал Роберт Сарах. Част от тези висши католически духовници били сред най-сериозните критици и на папа Франциск.

09.05.2020 17:16:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.