• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Британски медии: Google забрани Чърчил

Британски медии: Google забрани Чърчил

/КРОСС/ Снимката на Уинстън Чърчил изчезна от списъка на Google на британските премиери тази сутрин, докато протестиращите призовават статуята му да бъде съборена.

Британският лидер от времето на Втората световна стана единственият премиер, който остана без снимка. Google заяви, че изображението е изчезнало поради актуализация и каза, че ще бъде разрешено „възможно най-бързо". Към 11.30 ч. Изображението на Чърчил се върна в списъка, въпреки че причината за неговото отсъствие все още не е напълно обяснена.

Последният епизод идва на фона на ескалиращ спор около мемориала на Чърчил на Парламента на Парламента, като привържениците на Black Lives Matter призовават той да бъде съборен.

29-годишният Имарн Айтън, който изнесе речи заедно с актьора от Междузвездни войни Джон Бойега в подкрепа на движението BLM, заяви, че вчера паметникът трябва да бъде преместен в музей.

Полицията наложи полицейски час в опит да потуши вълненията.

Борис Джонсън се изказа срещу това, което определи като „расисткото главозамайване", наблюдавано по време на демонстрации вчера, след като беше изправен пред критики за отговора си на вълненията тази седмица.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Пълен разгул на идиотизма! Всички империи са забогатели от експлоатация, роби и войни. Дори от геноцид - спомнете си още Цезар и неговите наследници - императори, унищожили цели народи. Ретроспективният хуманизъм не може да промени миналото - иначе Съединените щати, изградени върху геноцид и робство, трябва ли да бъдат унищожени? А Белгия с нейната срамна колониална робовладелска история? И Великобритания?

15.06.2020 11:31:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.