• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Боян Чуков: След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер

Боян Чуков: След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер

/КРОСС/ След пандемията от коронавирус Китай ще стане световен лидер. Това каза за обзора на деня „Това е България" на Радио „Фокус" Боян Чуков, експерт по международна сигурност. Той обясни, че азиатската държава измества САЩ от сцената, а този процес се развива успоредно с вътрешни разделения в Европейския съюз и НАТО. Чуков добави, че Федералният резерв на САЩ е отпечатал 1,5 трилиона долара, които да бъдат предоставени на множество централни банки в Европа и в Япония, но това няма да може да продължи.

„Големият конфликт между САЩ и Китай беше на 16 февруари 2020 г., когато китайците отказаха да предоставят реални стоки, които съществуват в реалния свят, срещу доларите, които печата Федералния резерв на САЩ. Китайците поискаха да им се плаща с реални вещи и реални стоки. При което, разбирате, че цялата предишна схема, която работеше, се срути", посочи експертът по международна сигурност.

Боян Чуков каза още, че след пандемията либерализмът, който е заложен в основата „колективния Запад", ще бъде подложен на преразглеждане.

„Погледнете само по какъв начин деволюира френския президент Макрон, който преди няколко месеца говореше срещу националистите, говореше срещу традиционалистите, а в момента заявява, че нацията е единствената основа, на която да се защитят правата на френските граждани", допълни той.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Китай е световен лидер и сега

поради огромния ресурс, който притежава като държава,хора,вкл.специалисти,техника,икономически механизми. Китай е производител и свръхконсуматор на всичко. Като се насложат хилядолетните китайски традиции резултатът е висок. Не,не е химна за Китай.

19.03.2020 07:20:07

Анонимен

Тоз що не вземе един чук ..... баси без мозъчният тиквеник ....анал лизатор ... кажи му Чуков и повече не го обиждай .

18.03.2020 17:52:34

Анонимен

Бах ти анализатора...

18.03.2020 15:53:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.