• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Нов Mitsubishi Colt тръгва на пазара

Нов Mitsubishi Colt тръгва на пазара

/КРОСС/ Mitsubishi Motors представr новия Colt, който е позициониран във важния B сегмент на европейския пазар. Имах възможност за пръв поглед към модела при представянето му в Амстелвеен, Холандия. Пазарното пускане е планирано за есента на 2023 г. Разработен специално за Европа, новият Colt предлага усъвършенствани технологии за задвижване, включително хибридно задвижване (HEV) и най-новите системи за подпомагане на водача и безопасност.

„След пускането на пазара на новия ASX през април тази година, новият Colt не само бележи завръщането на Mitsubishi Motors в европейския сегмент на малките автомобили, но и завръщането на емблематично за марката име", каза Франк Крол, президент и главен изпълнителен директор на Mitsubishi Motors Europe.

Модерният дизайн - както отвън, така и отвътре - радва окото. Дори ако основата на колатар е базирана на Renault Clio, Colt има своя собствена ДНК. Извитата предна част е обрамчена от LED осветление. LED дневните светлини му придават красив светлинен подпис, който се вписва в дизайна Dynamic Shield на Mitsubishi Motors. При по-високите нива на оборудване дневните светлини са разположени под фаровете.

Новият Colt предлага финна фигура отстрани. Пропорциите са хармонични и показват, че мъникът се чувства у дома си в градска среда. Надписите Colt и Mitsubishi са изписани отзад. Колата с предлага в пет цвята - ониксово черен металик, изгревно червено, кралско синьо, вулканично сиво и арктически бяло.

Предлагат се и четири различни нива на оборудване: Inform, Invite, Intense и Instyle. Лесната за разбиране структурирана гама модели предлага визуални промени в цялостния външен характер чрез набор от опции за цвят и джанти, за огледала, декоративни лайстни, заден спойлер и защита на дъното, 15-инчови стоманени, 16- и 17-инчови лети джанти.

Предлага се и широка гама от аксесоари за всички варианти на оборудване. От въртящ се теглич на ремарке, кутия на покрива или сменяема обшивка на багажника - има правилната опция за всяко изискване.

Базовият модел има 1,0-литров, трицилиндров, бензинов двигател с петстепенна механична скоростна кутия и мощност от 49 кВт/67 к.с. За клиентите с по-високи изисквания за производителност, Colt разполага с 1,0-литров, трицилиндров, турбо бензинов двигател с мощност 67 кВт/91 к.с., който е съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия.

За да отговорят на нарастващото търсене на особено ефективна мобилност, японците идват на европейския пазар с пълно хибридно задвижване (HEV). То комбинира 1,6-литров бензинов двигател с автоматична многорежимна трансмисия и по този начин постига системна мощност от 105 кВт /143 к.с. Хибридната система комбинира 36 кВт електрически мотор, високоволтов стартер генератор и 1,2 кВтч батерия за поддържане на двигателя с вътрешно горене.

Всички двигатели ще бъдат налични от есента на 2023 г. Гаранцията на производителя е пет години за пробег до 100 000 километра, цели 12 години срещу ръждясване и пет години за помощ при повреда. Крайната цена за базовия модел все още не е обявена.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.