• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Компаниите от AIBEST продължават да даряват дигитални решения на правителството в борбата с COVID-19

Компаниите от AIBEST продължават да даряват дигитални решения на правителството в борбата с COVID-19

SoftServe и Viber разработиха чатбот с достоверна информация за пандемията

/КРОСС/ Като част от поетия ангажимент към правителството за дигитализация на основни системи в страната, компаниите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) продължават безвъзмездно да даряват дигитални решения в борбата с COVID-19.
След като ScaleFocus разработиха мобилното приложение ViruSafe, друг член на AIBEST SoftServe съвместно с Viber създадоха чатбот помощник COVID-19 Bulgaria.
Всички над 4 млн. потребители на Viber в България ще могат да намерят най-актуална информация от достоверни източници за развитието на пандемията и предприетите от държавата мерки, както и съвети как да предпазим себе си и близките си от болестта.
Чатбота обединява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, всички новини по темата, включително и запис на брифингите на Националния оперативен щаб за борбата с COVID-19. Неговата функционалност позволява и получаването на известия за публикувани актуални новини в реално време.
В него всеки потребител може да си направи бърз онлайн тест на базата на най-често срещаните симптоми за потенциалния риск от COVID-19. Създателите на решението напомнят, че тестът не можа да бъде интерпретиран като диагноза, затова при повишен риск той препраща към мобилното приложение ViruSafe или директен контакт с личните лекари. Интерактивното решение дава възможност и за изтегляне на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на симптоми, въвеждани от потребителите, автоматично уведомява личните им лекари.
„Вярваме, че с навлизането на следващ етап в развитието на извънредната ситуация едно от най важните неща е потребителите да имат възможност да се информират бързо и лесно за взетите мерки, като се доверяват само на проверена информация. Ние обединихме технологичната си експертиза за да разработим интерактивно решение чрез което потребителите ще могат да контролират потока от информация по удобен за тях начин." коментира Андон Симеонов, изпълнителен директор на SoftServe.
„Viber е най-широко разпространеното приложение за комуникация в България, инсталирано на над 90% от смартфоните в страната. Затова смятаме, че този интерактивен чатбот ще е изключително популярен сред потребителите със своята леснота за ползване, богати функции и проактивно изпращане на новини.", добави Атанас Райков, Старши Директор на Ракутен Вайбър за Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Северна Африка.
„Членовете на AIBEST активно участват с доброволен труд в разработването на технологични решения за справяне с пандемията, защото виждаме ролята си в подкрепа на здравеопазването. Ние като сектор, който по смисъла си е „индустрия на знанието", работим за ускоряване на дигитализацията на основни процеси в страната. Мобилизирането на всички ресурси, частни и публични, с ясна цел - работата в сътрудничество, всъщност може да отключи огромен потенциал.", коментира Илия Кръстев, председател на управителния съвет на AIBEST.
Абонирането на потребителите за официалния български чат бот за Covid 19 може да се направи чрез този линк или като се потърси "Covid-19 Bulgaria" от основния екран на Вайбър.
В края на март AIBEST се ангажира да дари 15 000 часа доброволен високоекспертен труд за дигитализирането на здравеопазването в България. Паралелно с това асоциацията ще предостави анализ на трансформациите в бизнеса, публичния сектор и социалните системи, предизвикани от COVID-19 пандемията. Анализаторите на компаниите в AIBEST ще проследят, анализират и предоставят успешни практики и препоръки за промени на политики и нормативна уредба на база трансформациите в икономиката, пазара на труда, международните отношения и стратегическите за България сектори.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.