• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Движение 21: ГЕРБ и Бойко Борисов не могат да се справят с епидемията от COVID-19

 Движение 21: ГЕРБ и Бойко Борисов не могат да се справят с епидемията от COVID-19

/КРОСС/ Правителството на Бойко Борисов няма стратегия за овладяване на епидемията от COVID-19, не разполага с капацитет за справяне с кризата в системата на здравеопазването и затова незабавно трябва да подаде оставка. Управляващите пропиляха ценно време, необходимо за създаване на адекватна организация на лечебните заведения и за подкрепа на медицинските специалисти, както и на чувствителни социални групи. Поставиха и продължават да поставят в риск живота и здравето българските граждани.
С планираното ново затваряне на държавата само ще бъде увеличена тежестта на кризата върху обществото. Тези закъснели действия няма да решат проблемите с разпространението на болестта. Следващите рекорди по заболеваемост и смъртност ще бъдат отложени с няколко седмици, но не и предотвратени. От началото на епидемията от COVID-19 до този момент, управляващите нямат идея как да осъществят ефективното карантиниране на вече заразените, как да създадат система за проследяване на тяхното здравословно състояние и за оказване на навременна и ефикасна помощ на заболелите.
Затварянето на бизнеси сега, без готовност за адекватни компенсации за засегнатите фирми и служители, ще нанесе трайни поражения върху благосъстоянието на огромен брой домакинства.
Правителството на ГЕРБ с лекота ще жертва активните граждани, работещите хора, защото не предприе навреме наложителните кризисни мерки: масово и безплатно тестване за установяване заразените; увеличаване на ресурса и капацитета на РЗИ за изолиране и ефективно проследяване на заболелите и контактните им лица; безусловно обезпечаване с предпазни средства и стимулиране на лекари, сестри и санитари, работещи с инфектирани с коронавирус пациенти; обособяване на болници за приемане само с COVID-19, без да се застрашава живота и здравето на останалите болни в многопрофилните лечебни заведения.
Не може да се разчита, че Бойко Борисов и ГЕРБ ще организират адекватно здравеопазването, социалната помощ, помощта за бизнеса сега. Многократно са доказали, че нямат намерения, а и способности да управляват държавата в интерес на хората - нито по време на криза, нито в период на растеж. За сметка на това имат изявени умения да организират схеми за злоупотреби с властта и за лично облагодетелстване.
На това трябва да бъде сложен край с незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента. Мерките за справяне с епидемията са ясни и могат да бъдат изпълнени със сигурен и категоричен резултат, стига в управлението да бъдат поставени компетентни хора, с воля и решимост за тяхното налагане и следване.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.