• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Намалява броят на хоспитализираните в интензивни структури пациенти с COVID-19

Намалява броят на хоспитализираните в интензивни структури пациенти с COVID-19

/КРОСС/ "Желанието ни е регионалните здравни инспекции да имат унифициран подход при предписанията за карантиниране и при изследването на контактни лица в училищата и в семействата на ученици и учители. Това, разбира се, е трудно с оглед на факта, че епидемиологичните проучвания зависят от редица обстоятелства като установяване на контактни от първи и втори ред, наличие на симптоматика за коронавирусна инфекция, информация за социални контакти и т. н. По тази причина Министерството на здравеопазването, МОН и всички ангажирани страни изготвиха подробни Насоки за работа на системата на училищното образование през учебната 2020 - 2021 година в условията на COVID-19". Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на поредната видеоконферентна среща с директори на регионални здравни инспекции в страната.
"Въпреки че имаме общата рамка, работим в нея не просто от началото на COVID епидемията, а ежегодно - при осъществяването на здравен контрол над заразните заболявания, министерството ще изготви и допълнителни насоки, които да улеснят и прецизират дейността на служителите в РЗИ", посочи още проф. Ангелов.
Участниците в срещата информираха министъра за епидемичната обстановка и разпространението на COVID-19, като отбелязаха, че ситуацията е спокойна и не се наблюдава повишение в броя на положителни за COVID-19 случаи. Повечето регионални здравни инспекции съобщиха за намаляване броя на хоспитализираните с коронавирусна инфекция лица в интензивни структури.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.