• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

СЗО: Жертвите от Covid-19 могат да достигнат 2 милиона преди масова ваксинация

СЗО: Жертвите от Covid-19 могат да достигнат 2 милиона преди масова ваксинация

/КРОСС/ Броят на смъртните случаи от коронавирус може да се удвои до 2 милиона по целия свят, преди да бъде създадена и широко разпространена ефективна ваксина срещу Covid-19, заяви в петък изпълнителният директор на Световната здравна организация (СЗО) Майк Райън, цитиран от Ройтерс.

"Ако не предприеме съгласувани действие, бройката за която говорите - 2 милиона смъртни случая, причинени от Covid-19 - е не само мислима, но и за съжаление много вероятна", заяви Райън на брифинга за пресата на СЗО.

Броят на загиналите от вируса в световен мащаб вече е близо 990 000, докато броят на потвърдените инфекции надхвърля 32,5 милиона в световен мащаб.

Майк Райън каза също така, че младите хора не трябва да бъдат обвинявани за неотдавнашното нарастване на броя на инфекциите, въпреки засилващите се опасения, че младежите допринасят за разпространението на коронавируса, след бяха облекчени ограниченията и блокадите по целия свят.

СЗО продължава разговорите с Китай за евентуалното му участие в схемата за финансиране COVAX, предназначена да гарантира бърз и справедлив достъп в световен мащаб до ваксината срещу Covid-19, седмица след изтичането на крайния срок за участие.

"Обсъждаме с Китай ролята, която те могат да играят, докато вървим напред", каза Брус Ейлърд, старши съветник на СЗО и ръководител на програмата ACT-Accelerator за подкрепа на ваксини, лечения и диагностика срещу Covid-19.

Разговорите с Китай включват и обсъждане на възможността втората по големина икономика в света да доставя евентуална ваксина по тази схема, каза той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.