• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

1097 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

1097 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

/КРОСС/1097 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 16 нови случая, като 8 са в област Видин, 5 в област Кюстендил, 1 в област Благоевград, 1 в област Ямбол и 1 в област Враца. Лабораториите продължават да работят.

270 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 37 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники.

При 95 лица-медицински персонал е установен COVID-19.

По отношение на общата картина - към 23 април: 551 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 546 на жени.

Към 23 април, 17.00 часа, регистрираните случаи по справка, предоставена от Националния оперативен щаб, са в областите както следва: Благоевград - 23; Бургас - 42; Варна - 26; Велико Търново - 16; Видин - 40; Враца - 3; Габрово - 4; Добрич - 13; Кърджали - 13; Кюстендил - 35; Ловеч - 2; Монтана - 18; Пазарджик - 21; Перник - 9; Плевен - 67; Пловдив - 42; Русе - 7; Силистра - 3; Сливен - 30; Смолян - 33; София - 594; Стара Загора - 32; Хасково - 15; Шумен - 4, Ямбол - 5.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са 52. Два са новите смъртни случаи по данни на Националния оперативен щаб. Днес в УМБАЛ „Александровска" е починал 71-годишен мъж, страдал е от остра бъбречна недостатъчност, исхемична болест на сърцето и двустранна пневмония. Пациентът е бил на апаратна вентилация. В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" е починала жена на 85 г. Пациентката е страдала от хронична обструктивна белодробна болест и диабет, била е с пневмония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Вижте какво става в Чехия, Хърватия и Австрия

Докога Борисов ще упражнява психически терор върху гражданите и многократно ще повтаря лъжи с единствената цел да запази властта си? Защо не казва какво става например в една Чехия? Днес правителството на тази ДЪРЖАВА обяви, че облекчава ограниченията за коронавируса по график. В понеделник 27-ми април ще отворят магазини със собствен вход с площ до 2500 кв.м., фитнеси и спортни зали, както и шофьорски школи. От 11-ти май хората ще могат да посещават всички магазини, включ. и в моловете, както и фризьорските салони и музеите. Две седмици по-късно ресторантите и хотелите ще кажат добре дошли на своите клиенти. В Чехия извънредните мерки бяха въведени на 12-ти март т.г. Заразени – 7138, оздравели – 2152, починали – 210 души. Борисов, и Хърватия разхлабва карантинните мерки! Хърватия започва от следващата седмица поетапно разхлабване на карантинните мерки срещу коронавируса, които наложи преди месец. Началото ще бъде дадено с отваряне на още магазини и възстановяване на обществения транспорт в градовете, съобщи днес премиерът Пленкович.Страната с население 4,1 млн. души е под карантина от средата на март, като само на хранителни магазини, аптеки и бензиностанции е разрешено да работят. Дотук са установени 1981 случая на Covid-19, 50 са жертвите на заболяването.Епидемиологичната ситуация е под контрол. Вече можем постепенно да възстановим икономическите дейности, заяви още Пленкович. От 27 април всички магазини в страната ще бъдат отворени освен тези, които са в големите търговски центрове. Бизнесът също може да оказва услуги, които не се нуждаят от близък контакт.От 4 май отварят за работа и местата, в които има близък физически контакт като фризьорски салони, но мерките за защита трябва да продължат да се използват.Моловете отварят врати на 11 май, откогато ще бъде позволено и събиране на до 10 души на безопасна дистанция. От същата дата ще заработят и началните училища, както и баровете и ресторантите. Ами в Австрия, също член на ЕС, за която диктаторът от Банкя и щаба Му също мълчат… От 14 април хиляди магазини до 400 кв.м. площ, както и всички магазини за строителство и градинарство отвориха врати. От 1-ви май отпада препоръката хората да си стоят у дома. От началото на май пускат музеите, търговските центрове, фризьорските салони и учебните занятия за абитуриентите. От 15-ти май ресторантите и хотелите също започват да функционират, както и религиозните служби в църквите, а училищата поетапно също ще започнат да се отварят. В страната има около 15 хиляди инфектирани с вируса и 500 починали.

24.04.2020 00:23:42

Защо това се крие?

Днес правителството на Чехия обяви, че облекчава ограниченията за коронавируса по график. В понеделник 27-ми април ще отворят магазини със собствен вход с площ до 2500 кв.м., фитнеси и спортни зали, както и шофьорски школи. От 11-ти май хората ще могат да посещават всички магазини, включ. и в моловете, както и фризьорските салони и музеите. Две седмици по-късно ресторантите и хотелите ще кажат "добре дошли" на своите клиенти. В Чехия извънредните мерки бяха въведени на 12-ти март т.г. Заразени - 7138, оздравели - 2152, починали - 210 души.

23.04.2020 23:31:15

Анонимен

В подкрепа на предния коментар. Как се прави действаща ваксина: Първо правиш вируса, после ваксината, произвеждаш необходимите бройки и като си готов - пускаш вируса на овцИте. Лапай, народе, пардон - купувай! Всички са щастливи, всички се оженили за царската дъщеря и три дни яли, пили и се веселили, а някои си консумирали и брака!

23.04.2020 19:00:21

Анонимен

Идиоти! Каква снимка се турили?! Ваксина срещу вируси - няма!!! Има ваксини срещу определени щамове вируси, но те са абсолютна измама, защото мутациите са толкова бързи при вирусите, че обезмислят всяка ваксина! Питайте италианците какво направиха с няколко десетки милиона ваксини срещу вируса на свинския грип! Изхвърлиха ги, защото той мутира и изчезна! Това знаете ли колко пари са?! Потънали в джобовете на фармацефтичните предприятия!

23.04.2020 18:53:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.