• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Tavascan идва с 340 к.с. и 4х4

Tavascan идва с 340 к.с. и 4х4

/КРОСС/ Младата испанска марка със спортна насоченост Cupra, която е „сестра" на Seat, представи първия си електрически SUV. Той носи името Tavascan (село в Каталуния) и му е отредена главна роля в бъдещата гама. От всички марки в концерна Volkswagen с известно закъснение Cupra лансира електрически SUV в процъфтяващия масов компактен сегмент. Там вече се настаниха „събратята" Skoda Enyaq, VW ID4 и Audi E-Tron, съобщи "Труд бг".

В спортния модел на марката Cupra новият модел Tavascan има и спортно шаси с прогресивно управление и активно регулиране на амортисьорите.

Тъй като все още е марка без история, Cupra има свободата да залага на смел и креативен дизайн. Новият модел Tavascan с дължина 4,64 м носи характера на супергерой, агресивна визия, характерен триъгълен светлинен подпис и силует, подобен на купе. При идентично междуосие от 2,77 м моделът на Cupra е по-дълъг, по-широк и по-нисък от VW ID4, а многобройните ръбове и динамични контури му придават по-спортно излъчване. Освен триъгълните фарове с триъгълни LED модули погледът се привлича и от осветеното лого на предния капак. Впечатляващите са джантите с размер до 21 инча и непрекъснатата светлинна лента в задната част, която свързва задните светлини, а в средата е червеното лого Cupra.

В авангардният интериор се откроява голям 15-инчов централен дисплей.

Интериорът е смел, модерен и с нестандартен дизайн. Сребристата централна конзола е оформена с диамантена шарка, а цялото табло е обградено с рамка в меден цвят. Върху него „плава" 15-инчов сензорен дисплей - най-големият в Cupra до момента. В сравнение с него изглежда малък 5,3-инчовият дисплей пред водача зад волана. Това се компенсира от Head-up дисплей, който показва на предното стъкло разширени данни с добавена реалност.

Възможни са два варианта на задвижване. Върховият модел ще бъде с мощност 250 киловата (340 к.с.) и двойно предаване (пробег 517 км). Ще има и вариант със задно предаване с мощност 210 киловата (286 к.с.), чийто пробег е до 549 км. Батерията с капацитет 58 или 77 киловатчаса се зарежда от 10 до 80 процента за по-малко от половин час, а за 7 минути се осигурява енергия за пробег от 100 км.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.