• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Новият флагман на Mazda за Европа - CX-80

Новият флагман на Mazda за Европа - CX-80

/КРОСС/ С CX-80 Mazda представя най-големия си модел за германския пазар. След като голямата, донякъде подобна на купе Mazda CX-90 вече се продава в други части на света, CX-80 идва на пазара като SUV в пълен размер с по-ъгловат дизайнерски език. Успяхме да разгледаме колата в Европейския център за научноизследователска и развойна дейност на Mazda в Оберурсел и да извършим първоначален тест.

Новият флагман на Mazda CX-80 се предлага с шест или седем вградени седалки и две опции за задвижване: 3,3-литровият турбо редови шестцилиндров дизел, познат от CX-60 в по-мощната версия със 187 кВт/254 к.с. Plug-in хибридът е с редови четирицилиндров двигател и допълнителен AC синхронен двигател с постоянен магнит, които заедно осигуряват системна мощност от 241 кВт/327 к.с. И двата варианта са със задвижване на четирите колела и осемстепенна автоматична трансмисия като стандарт.

С малко под пет метра дължина, CX-80 е най-големият и най-просторният автомобил в настоящата продуктова гама на марката в Европа. Той е с 250 мм по-дълъг, с 24 мм по-висок и има с 250 мм по-дълго междуосие в сравнение с CX-60. CX-80 пред нас е във варианта PHEV и линията на оборудване "Takumi Plus" като шестместен автомобил с две така наречени капитански седалки и съвпадащ, красив централен подлакътник на втория ред седалки и предлагания като опция, огромен панорамен стъклен покрив. По-ниските линии на оборудване са "Exclusive-Line", "Homura", "Takumi" и "Homura Plus". Чисто електрическият пробег е 60 километра; батерията от 17,8 кВтч може да се зарежда с 7,2 кВт AC.

Веднага можете да видите премиум философията на CX-80 "Crafted in Japan", интериорът е първокласен, материалите са висококачествени, а класическият, елегантен, не прекалено претоварен дизайн показва класа. Както е типично за Mazda, 12,3-инчовата информационно-развлекателна система може да се управлява с въртящ се/натискащ се бутон или чрез докосване, дисплеите на водача са изцяло цифрови, а ясният хед-ъп дисплей предоставя на водача допълнителна информация. Мобилните телефони могат да се зареждат безжично с до 15 Вт и също могат да се свързват безжично. 360-градусовата помощ при паркиране прави CX-80 види и много по-лесни маневрите при паркиране.

Системата за персонализиране на водача, която беше представена за първи път в CX-60, също е отново на борда: камера разпознава водача и автоматично настройва позицията на седене, огледалата, волана, head-up дисплея и дори настройките на звука и климата.

Mazda определя ръст на човек до 1,70 метра за третия ред седалки. Това, което веднага забелязахме при CX-80: вратите могат да се отварят почти на 90 градуса, което прави качването като детска игра. Багажникът събира 258 литра с всички седалки, ако сгънете третия ред седалки е 678 литра. Ако сгънете всички седалки и натоварите CX-80 до височината на покрива, можете дори да поберете 1971 литра. На любителите на ремаркета е позволено да прикачват максимум 2500 кг (със спирачки), а могат да превозват максимално натоварване от 724 кг.

Mazda предлага и цялостна шестгодишна гаранция за нови автомобили за всички нови автомобили, която е валидна до пробег от 150 000 км. Цената на CX-80 като PHEV вариант започва от 55 350 евро, моделът Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV Takumi Plus с опционална 6-местна конфигурация, включително вентилация на седалките и централна конзола, както и опционална метална боя Artisan Red е на цена на 67 850 евро.
Технически данни Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV:
Дължина / ширина / височина: 4995 / 1890 / 1710 мм
Двигател: Редови, четирицилиндров, турбо бензинов + AC синхронен двигател с постоянен магнит
Работен обем: 2488 куб.см
Мощност на системата: 241 кВт/327 к.с.
Максимален въртящ момент: 270 Нм
Скоростна кутия: осемстепенна автоматична
Ускорение: 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди
Максимална скорост: 195 км/ч
Разход на гориво WLTP комбиниран според производителя: 1,6 л/100 км + 23,9 кВтч/100 км
Емисии на C02: 36 г/км
Цена: от 55 350 евро

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.