• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C" с нов семеен модел

Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C" с нов семеен модел

/КРОСС/ Dacia подчертава амбицията си за сегмент „C" с нов семеен модел, предлаган в достъпни 5- и 7-местни версии. Dacia Jogger представлява четвъртият стълб в продуктовата стратегия на Dacia. След лансирането на малкия изцяло електрически градски автомобил Spring, компактния Sandero и SUV модела Duster, Dacia сега преработва своя семеен автомобил в нов 7-местен модел. Лансирането на новия модел следва плана на Dacia за обновяване на гамата, като още два модела ще бъдат лансирани до 2025 г.

Функционален семеен автомобил, Dacia Jogger се възползва от най-доброто от всяка категория: дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV. Автомобилът създава свой собствен клас. Истински член на семейството на Dacia, Jogger предлага най-доброто съотношение цена/ пространство и функционалност на универсален автомобил.

С име, което извиква усещането за спортeн дух, величествена природа и позитивна енергия, Dacia Jogger изразява новата идентичност на марката. Кратко, модерно и международно, името изразява здравина и функционалност. Dacia Jogger е идеалният ежедневен спътник за семействата, търсещи бягство от рутината сред величествената природа.

От лансирането си Dacia Jogger ще бъде налична с два двигателя - изцяло новия бензинов двигател TCe 110 и двугорвния двигател ECO-G 100. Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама автомобили с бензинови и ‘ECO-G' двигатели с два типа гориво на пазара на частни клиенти.
През 2023 г. към гамата ще бъде добавен и хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде най- достъпният 7-местен хибрид на пазара!

Очаква се поръчките да стартират през ноември 2021 г. в около 30 страни, основно в Европа, но също и в Турция и Израел. Dacia Jogger ще пристигне в дилърската мрежа през февруари 2022 г.
„Dacia преоткрива 7-местния семеен автомобил с Jogger. Най-новото функционално попълнение в гамата въплъщава приключенския дух на марката, винаги готова да излезе на открито. То демонстрира ангажимента на Dacia да направи мобилността достъпна за всички и това включва големите семейства. Dacia Jogger ще бъде и първият хибриден модел на Dacia, защото мобилността, в града или извън него, трябва да бъде достъпна за всички."
Дени ле Вот, главен изпълнителен директор Dacia.

НАЙ-ДОСТЪПНИЯТ СЕМЕЕН „С" СЕГМЕНТ АВТОМОБИЛ С ОФРОУД ИЗЛЪЧВАНЕ


ПРОЕКТИРАН ЗА БЯГСТВО ОТ РУТИНАТА
Преосмисляйки семейния автомобил, Dacia се стреми да отговори на зова на величествената природа и широките открити пътища, но също и на приключенията на съвременния семеен живот. С дължината на комби, простора на ван и външния вид на SUV, Dacia Jogger e истински автомобил за бягство от рутината.


ДИНАМИЧЕН ПРОФИЛ
Предната част на Dacia Jogger включва широка решетка, уникална за марката Dacia, здрави калници, които изтеглят колелата към четирите краища на автомобила, и изваян хоризонтален преден капак. Изравнените с каросерията колела и спойлерът в задната част създават усещане за динамика. Вертикалните задни светлини увеличават максимално широчината на вратата на багажника. Контурите им подчертават раменете на задните калници, създавайки усещането за автомобил, здраво стъпил на четирите си колела.
Dacia Jogger демонстрира офроуд възможности благодарение на покривните греди, здравите арки на колелата и големия пътен просвет (200 мм при празен автомобил), за да се адаптира към всякакви типове пътища.

ЩЕДРИ РАЗМЕРИ
Оборудван с колела с голям диаметър (660 мм) и високи странични стени на гумите, моделът Dacia Jogger излъчва солидност. Щедрото междуосие от 2,9 м, пространството за главата от 912 мм и вертикалната задна част (вертикални задни светлини, изключително широка задна врата и нисък праг) осигуряват по-просторен интериор и по-голям обем на багажника. Увеличената дължина на задните врати и широкото отваряне на нивото на стъклата (40 мм) правят задния ред седалки по-достъпен и просторен. С дължина от 4,55 м, Dacia Jogger е най-дългият автомобил в гамата на Dacia. Това са търсените от семействата размери за ежедневна функционалност.

Характерните Y-ОБРАЗНИ СВЕТЛИНИ
Предните и задни светлини интегрират новия Y-образен светлинен подпис на Dacia. LED технологията е използвана в предните дневни светлини и в късите светлини. Освен че използва по-малко енергия, LED технологията осигурява и по-добро осветяване, за да виждате и да ви виждат по-добре както денем, така и нощем.

Модулни покривни греди
Някои версии на Dacia Jogger са оборудвани с модулни покривни греди, които могат да се трансформират само в няколко бързи стъпки. С мисъл за всякакви видове пътувания, дори най-неочакваните, гредите могат да функционират и като багажник на покрива, който може да пренася до 80 кг (велосипеди, ски, покривна кутия и др.). Интелигентната патентована система въплъщава духа на Dacia: изобретателност, практичност и икономичност.

ПРАКТИЧНОСТ ВЪВ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ
Изравнените с каросерията колела, подчертани от изразени арки, са оборудвани с джанти „Flex Wheel" с изчистен дизайн и перфорирани форми. Предлагат се и 16-инчови алуминиеви джанти с ефект „диамант". Дръжките на вратите имат елегантен, ергономичен дизайн. Бутонът за електрическо управление на задната врата е скрит под лентата на вратата за повече естетика и практичност.

ПОВСЕМЕСТНО ПРОСТРАНСТВО И КОМФОРТ
Dacia Jogger има идеалното пространство и функционалност за ежедневните нужди на семействата. С 24 литра практични места за съхранение, автомобилът осигурява комфортна употреба за всички на борда, независимо дали се намират на първия, втория или дори на третия ред седалки.


ГОЛЯМО АРМАТУРНО ТАБЛО
За да подчертаят впечатлението за повече простор в купето, екипите на Dacia, отговарящи за цветове и тапицерии, са добавили текстилна лента, простираща се по цялата дължина на арматурното табло, от второто ниво на оборудване. Свързаните с шофирането компоненти (инструментален панел, мултимедиен екран) са разположени над лентата, докато леснодостъпните бутони за управление (климатик, системи в помощ на водача) са разположени под нея. Същите текстилни детайли присъстват върху централния подлакътник и подлакътниците на предните врати.

КОМФОРТ ЗА ВСИЧКИ НА БОРДА
Някои версии включват също сгъваеми масички и поставки за чаши за пътниците на втория ред. Масичките се плъзгат до 70 мм за удобство на пътници със всякакви размери и нужди. На втория ред има и две странично-монтирани ISOFIX точки за закрепване за безопасност на децата.
Що се отнася до двамата пътници на третия ред, всеки от тях разполага с индивидуална седалка, подлакътник и голямо задно стъкло за по-добър изглед. Всеки ред има собствено осветление на тавана или общо три при 7-местната версия. Височината на седалките (+55 мм между първи и втори ред; +35 мм между втори и трети ред) осигурява още по-голям комфорт на пътниците на задните седалки.

МЕСТА ЗА СЪХРАНЕНИЕ В ЦЕЛИЯ АВТОМОБИЛ
Dacia Jogger разполага с 24 литра места за съхранение из автомобила за удобство на всички на борда. Основните решения включват 7 л затворена жабка, отделения за съхранение в предните и задните врати, всяко от които може да помести 1-литрова бутилка, централна конзола с капак и капацитет за съхранение 1,3 л и шест поставки за чаши.

ОФОРМЕНИ И РЕГУЛИРУЕМИ СЕДАЛКИ
Dacia Jogger предлага изключителен комфорт. Седалките са оформени, за да предложат отлична опора както за водача, така и за пътниците. За идеална позиция на шофиране водачът може да регулира височината на седалката (+/- 35 мм), височината (+/- 2,1°) и дълбочината (+/- 25 мм) на волана и да добави централен подлакътник с отделение за съхранение (допълнително оборудване).

 

DACIA JOGGER ‘EXTREME', ИЗЯВЕН ОФРОУД СТИЛ

С лансирането на Jooger Dacia представя лимитирана серия, наречена „Extreme", с още по-изявен офроуд дизайн. Тя ще се предлага в 4 цвята на каросерията: перленочерно, сив „Комета", сив „Лунен камък" и лансиращия цвят кафяв „Теракота".

Отвън покривните греди, огледалата, алуминиевите джанти и антената тип „перка на акула" са с черно покритие. Предните и задните защитни кори в сив цвят придават допълнителен контраст. Друга отличителна характеристика на лимитираната серия Extreme са стикерите с името, разположени върху предната част и джантите. Специфични за серията защитни ленти са разположени и върху праговете на вратите.

Интериорът е уникален благодарение на червени обшивки по седалките и хромирани вложки в панелите на предните врати. Пълното оборудване включва камера за заден ход, автоматичен климатик и карта „Свободни ръце".

Dacia Jogger Extreme се предлага със стелки за всяко място и гумена облицовка на багажника.

 


НОВИЯТ ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ С ДО 7 МЕСТА ЗА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО


РЕКОРДНО ПРОСТРАНСТВО И МОДУЛНОСТ
С три реда седалки Dacia Jogger може да превозва до 7 възрастни. Проектиран да изпълнява най-различни функции, автомобилът предлага общо 56 възможни конфигурации. Dacia Jogger е ежедневният спътник на семействата, чийто състав може да варира на дневна, месечна или годишна база.


ФУНКЦИОНАЛЕН АВТОМОБИЛ
Задната част на автомобила включва сгъваема, делима в съотношение 2/3-1/3 седалка с 3 отделни места (втори ред) и две индивидуални, сгъваеми в съотношение 50/50 седалки на третия ред, които могат да се извадят при необходимост. Dacia Jogger предлага товароносимост от 1 819 л VDA при сгънати седалки.

ОТЛИЧНИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОСТЪП ДОРИ ДО ТРЕТИЯ РЕД
С дължина от 4,55 м и щедро междуосие от 2,9 м, Dacia Jogger е най-просторният модел на пазара. Втори и трети ред седалки предлагат същото ниво на комфорт, както първия благодарение на щедрото пространство за краката и коленете. Достъпът до третия ред седалки на Dacia Jogger е най-добрият на пазара, благодарение на специален механизъм за наклоняване на седалките на втория ред. Пространството за главата от 855 мм и радиуса за коленете на третия ред от 127 мм са сред най-добрите за 7-местен автомобил на пазара за комфортно настаняване на двама възрастни пътници.

ПРАКТИЧЕН И МОДУЛЕН БАГАЖНИК
При 5-местната версия капацитетът на багажника е 708 л VDA. При 7-местната версия капацитетът на багажника е 160 л VDA, 565 л VDA при сгънат трети ред. Благодарение на височината на товарене (661 мм) и дългия под на багажника (1 150 мм), семействата лесно могат да поместят детска количка или велосипед хоризонтално, без да се налага да ги разглобяват, като сгънат една от седалките на третия ред. Пътниците могат да транспортират всичките си принадлежности за планински преходи или домашни любимци като просто премахнат третия ред седалки. За лесно и сигурно съхранение при транспортиране на различни предмети, багажното отделение е оборудвано с еластични ремъци и четири фиксиращи пръстена. То включва също 12-волтов контакт. Dacia Jogger идва оборудвана с три куки: две в багажника и една отпред, от страната на пътника (идеални за фиксиране на чанти).

МУЛТИМЕДИЯ: СВОБОДА НА ИЗБОРА
Dacia Jogger интегрира три мултимедийни опции, така че всеки да може да избере подходящото за него оборудване в зависимост от версията: интелигентната система Media Control, която може да бъде управлявана от смартфона, Media Display с 8-инчов сензорен екран и Media Nav с навигация и Wi-Fi смартфон репликация.


Media Control: УНИВЕРСАЛНО ДОСТЪПНА МУЛТИМЕДИЙНА СИСТЕМА
Media Control е всеобхватна мултимедийна система. Тя включва два високоговорителя, докинг станция за смартфон, директно интегрирана в дизайна на арматурното табло, Bluetooth, USB порт, бутони за управление на волана и извеждане на радио информация на 3,5-инчовия TFT цифров екран на бордовия компютър.
Системата предлага повече възможности, ако е сдвоена със смартфон и безплатното приложение Dacia Media Control. То използва GPS приложенията на телефона, за да предлага навигация и предоставя много по-лесен достъп до радио, музика, телефонни обаждания и безброй други функции като гласовия асистент (Siri или Android). За по-безопасно шофиране бутоните за управление на автомобила са разположени върху или точно зад волана.

ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗМОЖНОСТИ: MEDIA DISPLAY И MEDIA NAV
Media Display включва четири високоговорителя, USB порт и 8-инчов сензорен екран, монтиран високо на арматурното табло, който е леко обърнат към водача за по-добра видимост и ергономичен дизайн. Интуитивният и лесен за използване интерфейс разполага с Bluetooth свързаност и е съвместим с Android Auto и Apple CarPlay. Изцяло нов раздел „Автомобил" дава достъп до определени настройки на системите в помощ на водача (ADAS).
И накрая, Media Nav осигурява на Dacia Jogger интегрирана навигация и Wi-Fi смартфон репликация за Apple CarPlay и Android Auto. Аудиосистемата съдържа шест високоговорителя и два USB порта.

НАЙ-ВАЖНОТО КАТО СТАНДАРТНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger осигурява на семействата това, от което се нуждаят по отношение на свързаност благодарение на докинг станция за смартфон, 3,5-инчов TFT цифров дисплей и, в зависимост от версията, до три 12-волтови контакта, за да бъдат електронните ви устройства винаги заредени. Стандартното оборудване включва бутони на волана за управление на круиз контрола и ограничителя на скоростта и за автоматично превключване на светлините.

ДОПЪЛНИТЕЛНО ОБОРУДВАНЕ
Dacia Jogger предлага допълнително оборудване, по избор и в зависимост от пазара. То включва отопляеми предни седалки, автоматичен климатик с цифров дисплей, карта „Свободни ръце" с дистанционно отключване на багажника и включване на светлините за локализиране на вашата Dacia Jogger през нощта, както и автоматични чистачки, електрическа паркинг спирачка, камера за заден ход, предупреждение за наличие на обект в „сляпата" точка и преди и задни паркинг сензори.

 

 

 

ИСТИНСКИ DACIA АВТОМОБИЛ, ЗНАЧИМ И ЕФЕКТИВЕН


МОДЕРНА ПЛАТФОРМА И БЕЗОПАСНОСТ НА БОРДА
Dacia Jogger е изградена върху модерна платформа с подсилена каросерия, шест въздушни възглавници и съдържа най-новите системи в помощ на водача и функции за безопасност.


ПЛАТФОРМАТА НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ НА DACIA
Въведено за първи път в новите Dacia Sandero и Logan, семейството платформи CMF-B лежи в основата на стратегията на марката за моделите от сегмент B и C. Dacia Jogger се отличава с уникален заден модул, достигащ 4,55 м, който придава на автомобила простор и функционалност, характерни за модел от сегмент C.
Аеродинамиката на автомобила е проектирана обтекатели под каросерията, аеродинамични клапани с предно управление и лагери с ниско триене.

ПОДСИЛЕНА КАРОСЕРИЯ
Изградена върху модерна платформа, Dacia Jogger е добре защитена срещу удари благодарение на своята високоустойчива, твърда конструкция. Структурата на купето интегрира подсилени двигателен отсек (странични греди и подрама върху по-ниската следа) и пътническо отделение. Сензори за налягане върху вратите в съчетание с акселерометър осигуряват ранно засичане на странични сблъсъци и съответно по-бързо активиране на страничните и тип „завеса" въздушни възглавници, които предпазват корема, гърдите и главата.

АКТИВЕН СПИРАЧЕН АСИСТЕНТ
Активна между 7 и 170 км/ч, системата използва предно монтиран радар, за да измерва дистанцията спрямо превозните средства отпред (между 7 и 80 км/ч за спрели автомобили). Ако засече опасност от сблъсък, системата предупреждава водача с визуален и звуков сигнал и след това:
- прилага повече мощност към спирачките, ако водачът ги активира, но рискът от сблъсък остава
- прилага повече мощност към спирачките или ги активира автоматично, ако водачът не го направи в достатъчна степен или изобщо.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ЗА НАЛИЧИЕ НА ОБЕКТ В „СЛЯПАТА" ТОЧКА
Активна между 30 км/ч и 140 км/ч, системата предупреждава водача за потенциален сблъсък с друго превозно средство, приближаващо отстрани и/или отзад. Четири ултразвукови сензора (2 в задната част на автомобила и 2 в предната) засичат движещи се обекти - включително автомобили, мотоциклетисти - в зоната на „сляпата" точка на видимост. Ако в тази зона бъде засечен обект, в съответното странично огледало светва LED индикатор.

 


ПОМОЩ ПРИ ПАРКИРАНЕ
Системата използва четири ултразвукови сензора отпред и четири отзад, камера за обратно виждане и динамични насочващи линии и издава звукови и визуални сигнали, за да улесни максимално маневрирането.


СИСТЕМА ЗА ПОДПОМАГАНЕ НА ПОТЕГЛЯНЕТО ПО НАКЛОН
Тази система предотвратява движението на автомобила назад за две секунди, когато водачът е спрял преди потегляне по наклон и премества крака си от педала на спирачката върху педала на газта, за да потегли отново.

Следва да се отбележи също, че Dacia Jogger включва най-новото поколение ограничител на скоростта и ESC като стандартно оборудване и предлага круиз контрол с разположени на волана бутони за управление като допълнително оборудване при определени версии.

ГАМА ЕФЕКТИВНИ БЕНЗИНОВИ И LPG ДВИГАТЕЛИ
Dacia Jogger идва с гама двигатели, които отговарят на всякакви семейни нужди, с изцяло новия 1-литров бензинов TCe 110 и двугоривния бензин/LPG ECO-G 100. Двигателите са оборудвани със системата Start&Stop и отговарят на стандарта Euro 6D Full.


ИЗЦЯЛО НОВ ДВИГАТЕЛ TCE 110
Dacia Jogger съдържа изцяло новия бензинов двигател TCe 110 с 6-степенна механична трансмисия. TCe 110 е 1-литров 3-цилиндров двигател с турбокомпресор и директно впръскване с мощност 110 к.с. Алуминиевият двигателен блок означава, че той тежи по-малко. С въртящ момент от 200 Нм при 2900 оборота той е към момента най-мощният двигател в гамата на Dacia Jogger.
Изцяло новият TCe 110 включва също технически иновации, които увеличават мощността, подобряват разхода на гориво и намаляват CO2 емисиите. Неговите променливи фази на газоразпределение, маслена помпа с променлив капацитет и използването на множество високоефективни материали се комбинират, за да подобрят производителността и да намалят разхода на гориво. Интегрираният изпускателен колектор, филтърът за твърди частици и централният инжектор спомагат за намаляване на CO2 емисиите. Така двигателят TCe 110 използва свръхмодерни технологии, за да предложи на клиентите най-доброто изживяване зад волана и възможно най-доброто съотношение между производителност и разход на гориво.

ECO-G: ДВУГОРИВНО БЕНЗИН/LPG ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА DACIA
Dacia е единственият производител, който предлага пълна гама двугоривни двигатели на бензин-LPG с марката ECO-G. Монтирането на тези двигатели директно на производствената линия гарантира безопасност и надеждност. Срокът на гаранцията на производителя, цената и графика за поддръжка и капацитетът на багажника са идентични с бензиновата версия (резервоарът за LPG е разположен на мястото, където обичайно е резервното колело).
Разходът на гориво при комбиниран цикъл по WLTP за EGO-G 100 започва от 7,6 л/100 км* (за 121 г /км* CO2). Когато се движи на пропан-бутан, средните CO2 емисии на Dacia Jogger са с 10% по-ниски от тези на еквивалентен бензинов двигател. Освен това тя предлага максимален пробег от 1000 км благодарение на своите два резервоара: 40-литров за пропан-бутан и 50-литров за бензин.
Dacia впряга мощността на пропан-бутана за лесна употреба, по-голямо удоволствие при шофиране, по-ниски CO2 емисии и по-голям пробег. В зависимост от държавата двугоривните двигатели на бензин/LPG се възползват от стимули и данъчни облекчения, по-ниски цени за зареждане на бензиностанцията и липса на екологични санкции и ограничения за движение.


DACIA JOGGER HYBRID С ПРЕДСТОЯЩО ЛАНСИРАНЕ ПРЕЗ 2023 Г.

През 2023 г. към гамата ще бъде добавен хибриден двигател. Dacia Jogger ще бъде първият модел на марката с хибридна технология. Dacia Jogger ще бъде най-достъпният 7-местен хибрид на пазара.

Технологията ще интегрира 1,6-литров бензинов двигател, два електрически двигателя (е-двигател и високоволтов стартер-генератор), и многорежимна скоростна кутия без съединител. Рекуперативното спиране в съчетание с големия капацитет на самозареждане на батерията от 1,2 кВч (230 V) и ефективната автоматична трансмисия означават, че 80% от времето, прекарано по градските улици, може да бъде в изцяло електрически режим, което води до 40% икономия на гориво (в сравнение с еквивалентен бензинов двигател при градски цикъл без да се променя стилът на шофиране).

Другите ползи включват:
- 100% електрическо стартиране на двигателя
- усещане за комфорт зад волана благодарение на автоматичната трансмисия
- лесна употреба, като автоматичното превключване на режимите на шофиране спомага за оптимизиране на удоволствието зад волана и използването на енергията.

Източник: www.dacia.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.