• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Емил Караниколов: Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес

Емил Караниколов: Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес

/КРОСС/ „Държавата има отговорност към всеки човек и бизнес, трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа”, каза в предаването „Събуди се” по Нова телевизия министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Трябва да излезем по-силни от тази тежка ситуация. За нашата икономика в зависимост от периода, в който се простира тази тежка ситуация, положението ще става по-тежко. Такава форма на криза в новата история на човечеството не се познава. Всичко става за месеци. Преди коронавируса имаше сигнали за забавяне на икономиката, но тази криза се случи много преди очакваното. Освен икономическа криза, ще дойде и социална, заради многото освободени хора”, прогнозира министърът.

„Приехме краткосрочни мерки, ще има и безвъзмездни средства, но те идват от оперативни програми. Европейската комисия даде облекчения по отношение на ползването на средства от оперативните програми. Но без санкция на Европейската комисия, българската държава не може да даде безвъзмездни средства. Едно от нещата, които сме поискали от Европейската комисия е, да ни даде възможност за процедура с ваучери. Дават се пари без лихви и без да са на кредит за физически лица, микро и малки предприятия и те са до 50 хиляди лв. Те ще се дават безвъзмездно, но ще са еднократни до края на извънредното положение”, информира Караниколов.

„В последните няколко години българската икономика вървеше много добре и вдигаше заплатите. Това е най-ценният ресурс, работникът. Държавата ще даде своя дан. Но бизнесът също трябва да помогне на цялото население. Ще намерим компромиса дали да е 60 на 40 или 70 на 30, но всички трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа. Трябва да гледаме и за големите предприятия. Приемаме различни мерки за различните субекти”, каза още Емил Караниколов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.