• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Проф. Радостина Александрова: Не може да се каже дали ваксините ще ни предпазят от Омикрон

Проф. Радостина Александрова: Не може да се каже дали ваксините ще ни предпазят от Омикрон

/КРОСС/ За варианта Омикрон на коронавируса знаем много малко неща, които категорично са повод за много сериозно внимание, но не са повод за паника. Той съдържа много голям брой мутации - около 50, какъвто не е наблюдаван в другите варианти. Това каза вирусологът проф. Радостина Александрова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия.

По думите й към момента той показва голяма вирулентност и за момента не може да се каже дали ваксините ще ни предпазят. Вече са започнали проучвания на компаниите, произвеждащи ваксини, дали Омикрон ще се повлияе от тях, но резултати от тях ще има след няколко седмици, посочи проф. Александрова.

Тя обясни, че регистрираните в Белгия и Израел случаи са привнесени от Египет и Малави.

Проф. Александрова посочи, че случаите на новозаболели у нас намаляват, но цената, които сме платили с човешки животи, е много висока. „Има хора, които нямат имунитет към вируса, а виждаме, че идват и нови варианти и че имунитетът избледнява с времето - вирусът търси всички ниши, в които може да влезе", коментира вирусологът. По думите й е рано да се каже дали ни очаква пета вълна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо не посочите причините? Ами или защото ви е страх, или сте получили нещо от производителя. Иначе задължавате да се ваксинират.

28.11.2021 10:59:38

Стар български лекар

Но защо г-жо професор... Ваксините просто ще са безсилни... Ще има нужда от нова бустерна доза... И после нов щам... И нова доза... И все така... Кажете го смело... Ще Ви увеличат хонорара... И съвсем заслужено...

27.11.2021 18:50:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.