• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Димитър Данчев: БСП защитава левите идеи и прави предложения в защита на социалните интереси на българите

Димитър Данчев: БСП защитава левите идеи и прави предложения в защита на социалните интереси на българите

/КРОСС/ "Избирателите отредиха на БСП ролята на единствена лява партия в 47-то НС. Ние защитаваме левите идеи и правим предложения, с които да защитим социалните интереси на българските граждани". Това заяви в ефира на БНТ Димитър Данчев, член а НС на БСП. Той обясни, че в преговорите се търси здрава основа, която да намери единението около онези цели и приоритети, които имат значение за българските граждани. Социалистът коментира, че има нужда от много компромиси, за да се постигне това, но БСП има свои приоритети, на които ще държи - присъединяване на Република Северна Македония към ЕС при уважение към българската история и култура; уважение на решението на КС по отношение на Истанбулската конвенция; социално ориентирана икономика.

Като други приоритети, които левицата е изложила по време на преговорите, Данчев посочи подпомагане на най-бедните с 200 kWh енергия за първите три месеца от страна на държавата и намаляване на ДДС за крайните потребители на енергия от 20 на 9%. Той заяви, че за една част от мерките БСП е получила подкрепа, а за други предстои да се водят допълнителни разговори.

По думите му БСП продължава да отстоява мерките, които е защитавала и в 45-то и в 46-то НС за продължаване на мерките "60/40" и "80/20". "Ще търсим по-голямо фокусиране най-вече върху запазването на работни места", допълни той.

Димитър Данчев подчерта, че БСП е против приватизацията на ключови активи за България. "На първо място се обявихме за не-приватизация на Българската банка за развитие, както и срещу евентуалното отдаване на концесия на българските пътища", каза още той.

Данчев обясни, че ключов елемент за решаването на проблемите в здравната система е болниците да не са със статут на търговски дружества. "Колкото по-бързо се започне работа в тази посока, толкова по-скоро ще имаме една по-добра и ориентирана към здравето на българските граждани здравна система", заяви социалистът. Той обясни, че по време на преговорите на тема "Електронно управление" БСП е предложила създаването на нов електронен здравен регистър, който да включва електронна здравна карта и електронно досие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Към момента нищо и никого ни защитавате. Що се отнася до левите идеи, дори не сте в състояние да ги възпроизведете, камо ли да формулирате свои. След Лилов никой не се наема с с неблагодарната задача да работи именно за идеите и то далече от публичността. Вие сте просто бърборковци. Често ми се струва че използвате думи, чието значение не знаете и говорите с обтекаеми фрази защото ви се струва, че звучат умно.

26.11.2021 20:09:54

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.