• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

По време на протестите вървят неясни подписки, събиращи лични данни

По време на протестите вървят неясни подписки, събиращи лични данни

/КРОСС/ По време на протестите вървят подписки, които събират лични данни под претекст национална гражданска инициатива. За това предупреди по "Хоризонт" журналистът Надежда Цекулова, програмен директор на Българския хелзинкски комитет. Тя е станала свидетел на събирането на подписи с мотив чрез национална гражданска инициатива „да насърчим президента да използва правото си да свика референдум". Цекулова смята, че групи хора с различни интереси, несъвпадащи с тези на протеста, се опитват да впрегнат гражданската енергия за свои цели.

„Голяма част от хората се подписаха, без да поискат допълнителна информация. Тези, които искаха допълнителна информация, впоследствие най-често отказваха да се подпишат. На гърба на бланките нямаше информация относно целите на националната гражданска инициатива."

Националната гражданска инициатива е инструмент, който си има точни реквизити, описани в закона, уточни Надежда Цекулова. "Когато човек се подписва за национална гражданска инициатива, оставя трите си имена, единния си граждански номер, постоянния си адрес и личния си подпис върху бланката. Това са сериозно количество лични данни", коментира тя.

„Много хора сложиха личните си данни на един бял лист и ги дадоха на един непознат човек", разказа Цекулова и призова, когато даваме личните си данни, да сме по-взискателни и да се информираме.

„Една от разликите между този протест и други, на които съм била е, че той е изключително нехомогенен. Хората са много различни. Виждат се най-различни хора, които са видимо с различни интереси, професионална ангажираност, социално положение. Обособени са групичките от провокатори, агитките, хората с децата, по-възрастните, по-млади хора", сподели своите наблюдения Надежда Цекулова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Една от разликите между този протест и други, на които съм била е, че той е изключително нехомогенен. Хората са много различни. Виждат се най-различни хора, които са видимо с различни интереси, професионална ангажираност, социално положение. Обособени са групичките от провокатори, агитките, хората с децата, по-възрастните, по-млади хора" - С ,ЕДНА ДУМА -ЛУМПЕНИ-В ПЪЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА !

16.07.2020 06:27:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.