• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Дариткова към БСП: Водим ви с 15-20%, наистина ли искате избори

Дариткова към БСП: Водим ви с 15-20%, наистина ли искате избори

/КРОСС/ "Правителството на ГЕРБ и „Обединени патриоти" ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели и в интерес на българските граждани". Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, предаде репортер на БГНЕС.

С ответна декларация от името на групата Дариткова отговори на критиките на опозицията, отправени от лидера на БСП Корнелия Нинова, която се закани следващата седмица депутатите от левицата да внесат поредния вот на недоверие срещу кабинета „Борисов 3", този път на тема „корупция".

„Ние нямаме никакви опасения, нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни", контраатакува Дариткова в пленарната зала.

Според нея Корнелия Нинова използва парламентарната трибуна единствено за „краткия си гастрол" в парламента, използвайки я единствено с цел „да реши вътрешнопартийните си проблеми".

„От групата на ГЕРБ отказваме да приемем превръщането на вътрешнопартийните проблеми на БСП в общонационални. Няма да позволим България да заприлича на БСП - с празна каса, с воюващи лобита и липса на лидерство", обяви Даниела Дариткова. Срещу готвения вот на недоверие от опозицията тя даде някои примери за добра работа на управляващите, сред които увеличението на пенсиите с 6,7% от 1 юли, диференцираното ДДС за някои стоки и услуги, мярката 60/40 по време на COVID-кризата и други.

„Улисани във вътрешнопартийните си борби, БСП явно пропускат какви резултати дават социолозите в момента. Водим ви с 15-20%. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозинство е стабилно", обърна се тя към опозицията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази лелка наистина е неадекватна. Сериозно ли мисли, че симпатизантите им са повече от хората които не могат да ги понасят и са готови да гласуват за когото и да било другиго. В момента в политическата реалност няма по-мразени от ГЕРБ. Естествено това не е гаранция че няма отново да спечелят изборите по техния си начин, но този път ако опитат номерът няма да мине безболезнено. В преносен и буквален смисъл.

08.07.2020 12:49:31

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.