• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Нараства броят на вандалските прояви спрямо БДЖ

Нараства броят на вандалските прояви спрямо БДЖ

/КРОСС/ През изминалата година е имало 79 случая на атака срещу движещи се влакове у нас. Това съобщи в предаването „Преди всички“ Ангел Даскалов, директор на БДЖ – Пътнически превози“, поделение Пловдив. За сравнение през 2019 г. тези случаи са 65. Запитан намаляват или се увеличават през годините случаите на вандалски атаки срещу влакове в движение, Даскалов потвърди, че „за жалост се увеличават“.

„Винаги при такива интервенции има загуби за нас като компания и отделно стрес за пътниците, които пътуват в нашите влакове“, коментира Ангел Даскалов.

„Отделно има поставяне на предмети на железния път. Това е другото зло, което срещаме. Всяко поставяне на предмети на железния път води до повреда на локомотивите. Едно поставяне на предмети може да доведе до дерайлиране, до жертви“, поясни Даскалов.

Графитите върху нови вагони са друго посегателство, от което БДЖ търпи щети. „Излиза един вагон от ремонт, който е приятен за гледане. Излизат тези юнаци, нашарват го“. Освен чисто естетическата вреда той открои и чисто оперативни затруднения като заличаване на номера по вагоните.

В повечето случаи извършителите са малолетни, които не подлежат на наказание, подчерта Ангел Даскалов. Аз нямам информация за наказан човек.“

„Мерките са съвместно с МВР. Ние сами какво можем да направим. Ние сме във влака, пътуваме заедно с пътниците“, изтъкна той в отговор на въпрос какво може да се направи срещу хвърлянето на камъни по композициите на БДЖ. 

Шумоизолиращи стени покрай проблемните махали, където има по-често хвърляне на камъни, са вариант за отделяне на жп линиите от махалата, смята Ангел Даскалов.

Камери за наблюдение са друга възможна мярка, която може да се вземе.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.