• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нетера спря 6 пъти повече DDoS атаки през 2021 г.

Нетера спря 6 пъти повече DDoS атаки през 2021 г.

/КРОСС/ Нетера е предотвратила с близо 6 пъти повече DDoS атаки към своите клиенти през 2021 година в сравнение с 2020 г. Това е увеличение с 559%, показват данните от системата за наблюдение на услугите за DDoS защита на компанията. От началото на януари до края на декември 2021 г. Нетера е спряла общо 1 105 456 атаки към свои клиенти, а през същия период на 2020 г. – 197 870 броя.

Чрез DDoS атаките извършителите се опитват да нарушат (частично или напълно) достъпа на целеви потребители до услугите или оборудването на конкретна компания, набелязана за жертва.

Докато фирмата е под атака и се бори да възстанови нормалната си работа, извършителите се възползват от пробива, за да получат достъп до нейните ресурси. Крайната цел на повечето DDoS атаки е да се откраднат данни, парични средства и интелектуална собственост.

Всяка DDoS атака може да доведе до преки финансови загуби, кражба да данни, накърняване на репутацията и спад в доверието на клиентите.

Нетера има няколко решения за предотвратяване на DDoS атаки, както и система, с която проактивно наблюдава състоянието на мрежата. Всеки клиент на Нетера, който ползва DDoS защита от компанията, получава достъп до единната система за наблюдение на DDoS услугите.

Чрез нея може да се види статистика за атаките в реално време и да се правят периодични справки, например – брой атаки дневно, месечно, годишно. Клиентите могат да променят режима на защита и да видят какъв е бил видът на всяка от атаките.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.