• 02 Дек 2021 |
 •  USD / BGN 1.7287
 •  GBP / BGN 2.3010
 •  CHF / BGN 1.8757
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София -2°C

Евродепутат Дейли: Проучила съм Борисов и Гешев, думата "бандити" е точно за тях

Евродепутат Дейли: Проучила съм Борисов и Гешев, думата "бандити" е точно за тях

/КРОСС/ Евродепутатът Клеър Дейли, която в четвъртък отправи най-острите критики срещу Европейската комисия за твърде мекия, според нея, подход на Брюксел към събитията в България през последните години, заяви в интервю за Би Ти Ви, че неслучайно е нарекла управляващите в София "бандити".

"Информирах се за редица скандали, в които са замесени (Бойко) Борисов и (Иван) Гешев. По-специално миналия декември, когато Гешев се изправи пред Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Направих задълбочено проучване - по онова време за неговата роля в българското общество. В този смисъл трябва да кажа, че думата "бандити", която употребих, е напълно подходяща. От това, което съм чела и видяла, има неоспорими доказателства, че тези хора са нарушили върховенството на закона."

Тя припомня критиките, които е отправяла по повод проблеми на нейни сънародници от Ирландия, вложили пари в апартаменти в Поморие, но и до днес не могат да влязат в тях. Според нея нито дума не се казва в Европа за това, че "милиони от данъци се наливат в страната, но те не достигат до хората".

Дейли е от групата депутати, определяни като крайна левица в Европейския парламент, и посочва "Апартаментгейт" и снимките от спалнята на премиера като два от примерите защо българите протестират и защо е нужен широк дебат за дълбоки правосъдни реформи.

По повод това, че симпатизанти на ГЕРБ и управляващите, както и евродепутатът Андрей Новаков я нарече член на "групата на комунистите", Дейли отвръща, че е горд привърженик на лявата идея, но никога не е била комунистка за разлика от много от олигарсите и хората, облагодетелствали се от властта в България, произлезли от бившата компартия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ами нейните ирландци да са си купили готови апаръаменти, фирми фалират в цял свят....хора губят пари от това, що за глупости и глупави обвинения. Ако не съм права, че в цял свят фалират фирми и хора губят пари-доставчици, и прочие, извинявам се.

14.09.2020 17:00:53

Анонимен

Не, но Радев действаше твърде меко! Остави Герджика да не направи исканата ревизия на Тулупа, щото щяло да бъде проява на реваншизъм, ти да видиш... Сега, първо разчистване на герберастките авгиеви обори, после честни избори!

13.09.2020 13:14:16

Анонимен

А някой е забравил,че ГЕРБ спечели последните избори,които казват,че са манипулирани,които бяха организирани от служебното правителство на бабаита с юмрука.Значи той е манипулирал изборите.Какъв мръсник.

13.09.2020 09:35:55

Краят на ГЕРБ започна от днес!

Днес, Дванайсети септември 2020 г. е хубав ден за България! Корнелия Нинова победи съкрушително противниците си на първите общонационални избори за председател на БСП с над 80%-на подкрепа от гласувалите 70 на сто от партията й. Ако досега борисов е имал надежда, че ще се спаси благодарение на предателите в столетницата, подкупени от него, сега вече е ясно, че той е минало бешало в българската история. Затова горе главите и борба до дупка, докато мафията не бъде изрината изцяло от властта и вкарана там, където всеки от нас иска да я види… Тя е новият „стар“ председател на БСП. Коалиция с ГЕРБ няма да има. И последната надежда на Борисов умря. Вече може да подава оставка, освен ако не е решил да затрие напълно ГЕРБ. С държавата го направи! Корнелия Нинова спечели безапелационно прекия избор за председател на БСП с над 80% подкрепа от съпартийците си. Тя извървя тежкия път на историческа промяна, с която наложи най-демократичния избор, в който участваха всички членове на БСП. В света няма по-модерна форма, която въведоха българските социалисти, като се наредиха до испанските, германските, френските и английските партии. Провеждането му беше адски трудно, защото Нинова проправи пътя на нещо ново по време на световна пандемия и при жестока вътрешна и външна опозиция и съпротива. Намесата отвън дойде от други партии, които заедно с вътрешната опозиция направиха многобройни опити да бламират прекия вот. На моменти вътрешната опозиция беше много по- ожесточена от външната и действа с опити за саботажи, ирационално и във вреда на БСП. Нинова стоически отстоя като нито се предаде, нито се продаде като, устоя на атаките както на свои, така и на чужди. Лидерът на социалистите преведе партията през кризата, консолидира я и ѝ даде посока. Този избор беше наблюдаван и очакван от всички политически играчи в България. Нинова нагледно показа, че както променя партията си, така може да промени и модела на управление в България.

13.09.2020 00:26:41

Анонимен

Няма нищо дръзко в искането от протестите. Искат се избори, но честни и неманипулирани. Единственият изход е машинно и електронно гласуване. Председателката на Парламента, която дали не иска да се докаже като заподозрения обект на един много известен телефонен разговор, се издаде и заяви, че машинно гласуване не може да се осъществи при предсрочни избори. Хайде, де неможе или се саботира. Първия ход е неотпускането на финансови средства от правителството за осигуряване на мешините и прехвърляне на отговорността върху ЦИК. Затова се лансира оставката на нейния председател като „лична”.

12.09.2020 22:28:39

Анонимен

Видът на тази е психо крими.

12.09.2020 19:20:19

Анонимен

Като сте толкова дръзки,отивайте на избори,те са след 5 месеца и взимайте властта.През задния вход няма да стане,напразно изтъркахте паветата,изкъртихте паветата два месеца,горките павета.

12.09.2020 19:17:26

Анонимен

Косвен отговор до адв. Елена Гунчева: - Защото са същите мошеници като него, само по-рафинирани, по-лустросани. Като пример, публикацията на проф. Людмил Георгиев с неговият спомен от посещение в ЕК през 2007-8-ма и откровението на италианския еврокомисар по това време! ДВА КИЛОГРАМА е паролата за корупция в Брюксел, т.е. два млн. евро в купюри по 500!!! Толкова може да пренесе ВСЕКИ еврочиновник в куфарчето си, без да бъде проверен!!!

12.09.2020 16:41:49

Тикво мръсна, ОСТАВКА!

Обитателите на Бойколенд отказват да проумеят, че има друга България, в която живеят друг тип хора – обикновени, нормални, за които морал, чест и обществен интерес не са празни приказки. Тези хора са и омерзени, и гневни – затова всяка вечер са на площадите и викат „Мутри вън“. Затова задават въпроси, на които сегашните бандити във властта и Каскета не отговарят, но това си е за тяхна сметка, която се натрупа вече дотолкова, че предстои скорошната развръзка. Просто истинските българи не желаят да живеят в държавата на ГЕРБ. Защото тя не е държава, а мафиотска структура.

12.09.2020 16:07:08

До долния анонимен, който е сам и пише като луд

Спри да цапаш форума с простотиите си бе герберастко лайно просто!..............................а сега прочети истината за боса ти:Комфортът на Онуй свърши – у нас и по света. Едно е под сурдинка да се мърмори, че нещо не уважаваш закона и съвсем друго евродепутат открито да те нарече „бандит“. И впрочем собственият ти народ от години да те нарича „мутра“, „престъпник“ и прочие мили думи…. Принципът, че можеш да лъжеш малка група хора дълго време, но не и много хора за същото време, е в сила. Въпреки неохотата си да се раздели с вярното куче-касичка, събиращо комисионни за европейските лидери, ЕС осъзна, че да продължи да го подкрепя, означава да се приравни към него. И съответно народите в съюза да видят какви лидери са си избрали. Винаги е било обществено неудобно да си приятел с престъпници. Най-вече когато всички осъзнаят този факт. България е най-бедната и корумпирана страна в ЕС. България е там, където са бандитите. Бандити, подкрепяни от мафията и от европейските лидери. Бандити, оставени под политически и геополитически чадър на силните на света. Защото им вършат мръсната работа, за която не се говори. Само, че ние вече говорим. И заедно с престъпленията на бандита, все по-високо се задават въпросите ЗАЩО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЛИДЕРИ ПОДКРЕПЯТ БЕЗРЕЗЕРВНО ДЕСЕТ ГОДИНИ ЕДИН БАНДИТ?!? адвокат Елена Гунчева

12.09.2020 15:48:30

Анонимен

Виж се първо ти на какво приличаш, после слагай на другите етикети! Вампир била...

12.09.2020 14:43:34

Анонимен

Този вампир на снимката ,за каква се мисли ?

12.09.2020 13:29:50

Анонимен

Добре, че са комунистите да си оправдавате и бършете с тях ла…та.

12.09.2020 13:20:05

*

БКП-мутрата Боко Тиквата с каква резба е ?

12.09.2020 11:59:51

Анонимен

Под леви резби разбираш Борисов и Сие или влагаш друг смисъл. В първия случай си абсолютно прав. От тъпи бандити не можеш да очакваш да са нещо средно между Айнщайн и Ганди. То ако си гербер, имената може и нищо да не ти говорят.

12.09.2020 10:33:06

Анонимен

Ама ние това си го знаем, че са бандити и престъпници, въпроса е, че вие в Европа въобще не можете да осъзнаете колко нагли са управниците ни!!!

12.09.2020 10:24:44

Анонимен

Какво можеш да очакваш от левите резби.

12.09.2020 10:19:29

 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.