• 23 Яну 2021 |
 •  USD / BGN 1.6087
 •  GBP / BGN 2.1965
 •  CHF / BGN 1.8155
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 10°C

Най-новият дейта център на Нетера - SDC Столник, е сертифициран по PCI DSS

Най-новият дейта център на Нетера - SDC Столник, е сертифициран по PCI DSS

/КРОСС/ Стандартът за информационна сигурност гарантира стриктен контрол и безопасност при съхранението на данните и активите на клиентите в дейта центровете на Нетера

Най-новият дейта център на Нетера - SDC Столник, премина успешно процеса по сертифициране по PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standart). С това независимият български телеком добавя още един център за данни под бранда SDC, който изпълнява международния стандарт за информационна сигурност.

PCI DSS гарантира безопасност при съхранението на данните и активите както на Нетера, така и на клиентите, колокирани в дейта центровете на компанията.

Процесът по сертифицирането е задълбочен и взискателен. След успешното преминаване през него, компанията всяка година ще подлежи на комплексни одити и проверки.

Клиентите на Нетера могат да използват като свое конкурентно предимство на международните пазари факта, че са колокирани в сертифициран по PCI DSS дейта център. Това ще ги направи предпочитан бизнес партньор и ще допринесе за добрата им репутация.

В същото време ще са сигурни, че оборудването им се съхранява и поддържа в съответствие с най-високите стандарти - с денонощна жива охрана, камери на ключови места, непрекъсваемост на услугите (резервирани генератори и климатици, пожарогасене), строги процедури за достъп до залите за колокация.

Всички клиенти, които биват допускани до дейта центровете на Нетера, през цялото време се придружават от оторизиран инженер от техническия екип.

Още за дейта центровете на Нетера

Нетера притежава четири дейта центъра - София дейта център (SDC Sofia), София дейта център 2 (SDC Sofia 2), Дейта център Русе (SDC Ruse) и Дейта център Столник (SDC Stolnik).

SDC 1 и SDC 2 са изградени в съответствие с изискванията на TIER III. Техните сгради са специално проектирани за дейта центрове и отговарят на най-високите технически изисквания в индустрията.​ SDC 2 е в процес на изпълнение и ще отвори врати през 2021 година.

Дейта център Русе е основна точка на присъствие на BFOR (Bulgarian Fiber Optics Rout) - най-краткият оптичен кабелен маршрут между Румъния и Турция. Благодарение на локацията и надеждната си свързаност SDC Ruse е предпочитано място за предоставяне на непрекъсваеми IT услуги в алтернативна географска точка (disaster recovery services), както и за услуги, гарантиращи непрекъсваемост на бизнес процесите при форсмажор (Business continuity planning).

Дейта център Столник се намира в близост до най-голямата подстанция в ЮИЕ и на 20 минути от летище София. Част е от Data Center Park Stolnik - най-големия дейта център и телекомуникационен хъб в региона, предлагащ неограничено пространство за колокация и мощност. SDC Столник разполага и със специално проектирани зали за крипто майнинг.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2021 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.