• 19 Юли 2024 |
 •  USD / BGN 1.7894
 •  GBP / BGN 2.3235
 •  CHF / BGN 2.0234
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 32°C

Нетера е сред ключовите дейта център инвеститори в Европа

Нетера е сред ключовите дейта център инвеститори в Европа

/КРОСС/ Нетера за пореден път е призната за един от „Най-видните инвеститори в дейта центрове в Европа“ и е единствената българска компания в този списък редом с имена като Amazon Web Services, Facebook (Meta), Equinix, Google, Microsoft, NTT Global Data Centers, Orange Business Services и др.

Класацията е част от проучване на консултантската компания Arizton, озаглавено „Европейският пазар за изграждане на центрове за данни – перспективи и прогноза за индустрията 2023-2028 г.“.

С близо 30-годишнния си опит на световния телекомуникационен пазар Нетера е доверен доставчик на дейта център решения и глобална свързаност както за най-големите световни компании, така и за малкия и среден бизнес.

Компанията притежава 4 дейта центъра, в които предоставя на клиентите си първокласна колокация, бърза и сигурна свързаност, енергийно-ефективни системи за охлаждане, възможност да наемат апаратура и сървъри и поддръжка от професионален екип 24*7.

Центровете за данни на Нетера работят под марката София дейта център - SDC. Два от тях са в София и се намират в общ кампус. Те са изградени и оборудвани в съответствие с най-високите стандарти в индустрията и свързват своите клиенти с най-големите телеком оператори в света.

SDC Столник е част от Дейта център парк Столник - най-големият дейта център и телекомуникационен хъб в Югоизточна Европа. Предлага неограничено пространство за колокация и мощност, както и специално проектирани зали за криптомайнинг.

SDC Русе е основна точка на присъствие на BFOR - най-краткото оптично трасе между Румъния и Турция. Със своята стратегическа локация и надеждна резервирана свързаност, SDC Русе е подходяща алтернатива за предотвратяване на прекъсването на основни бизнес процеси при бедствия и аварии.

Чрез своите центрове за данни и вече изградената глобална мрежа от над 200 точки на присъствие в повече от 65 държави, Нетера предоставя широко портфолио от услуги. Компаниите се доверяват на телекома за международна свързаност, гарантиран бизнес интернет (DIA), глобален пиъринг, DDoS защита, дейта център услуги, сървъри под наем, облачни решения и други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.